Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
miili eğitimi bakanlığı 

36 bin köyde çiftçiye bilgi teknolojileri üzerinden eğitim verilecek

ANTALYA (CİHAN)- Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi Projesi(Fatih)'nin altyapı çalışmasıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı köylerde çiftçiyi eğitmeyi hedefliyor.
 
Bu kapsamda Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side beldesinde Sueno Hotel'de 5 gün sürecek 'Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Çalıştayı' başladı. Çalıştayın açılışında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanı Recep Tezgel, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl içinde bazı okullarda hayata geçirdiği Fatih Projesi'ni köylerde teknolojik ortamda çiftçi eğitimi gerçekleştirmek için yakın takibe aldıklarını söyledi. Projenin kapsamıyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşmelerinin devam ettiğini belirten Recep Tezgel, hedeflerinin ülkede 36 bin köyde çiftçiye bilgi teknolojileri üzerinden eğitim vermek olduğunu söyledi. Bakanlığın internet üzerinde yaptığı Tarım TV'ye 2 milyon kişinin giriş yaptığını bildiren Tezgel, 22 bin 450 kişinin de çiftçi eğitime yönelik görüntü indirimi yaptığını kaydetti.
 
Tarımda kaliteli ürün elde etme ve çiftçi eğitiminde ileri noktayı yakalamak için 81 ilde sosyologlarla birlikte çalışma yaptıklarını belirten Tezgel, internet üzerinden yayın yapan Tarım TV'nin başta Amerika olmak üzerinde Avrupa Birliği(AB) ülkelerinden incelemek üzere tarım üzerine ihtisas yapmış uzmanların geldiğini kaydetti. Tezgel, bakanlığın kurduğu Tarım Tv'nin internet üzerinde çiftçi eğitimine dünyada model olduğunu söyledi.
 
Tezgel, "Son 10 yıl içinde bakanlık olarak 512 bin eğitim çiftçi eğitim faaliyeti düzenledik. 10 yıl içinde 10 milyon çiftçimizi eğittik. Çiftçi eğitimine yönelik 750 bin kitap dağıtımı yaptık. Çiftçi eğitiminde çocuk ve mahkumlar üzerine de yayın yapıyoruz. Daire başkanlığımıza yurt genelinden her gün ceza evlerinden mahkumlardan mektup geliyor. Geçen gün gelen bir mektupta, 29 yıl ceza alan bir mahkum cezasını çektikten sonra tarım yapmak istediğini belirtiyor. Yaptığımız yayınlarla bir mahkuma 29 yıl sonrası için tarıma yönelik plan yaptırmak çok büyük başarı. Bakanlığın tarım ve çiftçi eğitimine yönelik bütün kitaplarını cezaevi kütüphanelerine gönderiyoruz." diye konuştu.

Çalıştay açılışında Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bedrullah Erçin, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Orhan Özçatalbaş, Antalya Bademağacı köyünde büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan genç çiftçi Ramazan Aşar ve Çiftçi Eğitimi ve Yayım Daire Başkanı Selman Eren birer konuşma yaptı.

Prof. Dr. Özçatalbaş, 21. Avrupa Yayım ve Yayın Eğitimi Kongresi'nin 2013 yılında Antalya'da Akdeniz Üniversitesi'nde yapılacağını bildirdi.



Ekleme Tarihi
13.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: 36 bin köyde çiftçiye bilgi teknolojileri üzerinden eğitim verilecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız