Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
FİSKOBİRLİK 

FİSKOBİRLİK'in işçi çıkaracağı iddiası sendikayı harekete geçirdi

GİRESUN (CİHAN)- Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu'nun, birlik iştiraklerinden Entegre Fındık İşleme Tesisi (EFİT)'nde çalışan 250 işçinin tamamını işten çıkaracağı iddia edildi.
 
    Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayrak ile bazı Yönetim Kurulu üyeleri, EFİT AŞ'de çalışan işçilerle bir araya gelerek toplantı yaptı. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda Yönetim Kurulu Bayraktar'ın işçilere, işçi giderlerinin ağırlaştığı, bu nedenle asgari ücret üzerinden 100 işçi alımının sağlanması için tüm işçilerin işten çıkarılacaklarını söylediği öne sürüldü.

    ÇAKIR: EFİT AŞ'NİN MEVCUT DURUMUNUN SORUMLUSU İŞÇİLER DEĞİL
 
    Öz Gıda İş Sendikası Giresun Şube Başkanı Mustafa Çakır, FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu'nun EFİT AŞ'de çalışan işçilerin iş akitlerinin feshinin yapılacak olmasına tepki gösterdi. Çakır, "EFİT AŞ'nin bu hale gelmesinin sorumlusu işçiler değil." dedi.
    Çakır, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, EFİT AŞ'nin geldiği son durumunun faturasının işçilere çıkarılmak istendiğini söyledi.
 
    EFİT AŞ'nin çalıştırılmadığını, bu nedenle de ortaya çıkan zararın işçiler üzerine yıkılmak istendiğini savunan Çakır, şöyle konuştu: "Sadece çalışanlarla uğraşarak teşkilatın rantabl yönetilememe suçunun işçilerde olduğu varsıyımı uyandırılmaya çalışılıyor. Hâlbuki biz iddia ediyoruz. Basiretli bir tacir gibi entegre tesisinin üretime dönük rantabl çalıştırılması halinde tüm birliğin çalışanlarının maaşlarının bu işletme tarafından karşılanacağı görüşümüzü yine kamuoyunun yüksek takdirlerine sunuyoruz."
 
    EFİT AŞ'den işçi çıkarımlarının yapılacak olmasına sert tepki gösteren Çakır, buna müsaade etmeyeceklerini aktardı.
    Öz Gıda İş Sendikası Giresun Şube Başkanı Mustafa Çakır, "Kimsenin alın teri, göz nuruyla uğraşılmamasını, herkesin asli görevini popülist davranmadan sürdürmesini temenni ediyoruz." diye konuştu.
 
    Çakır, "Bizler boş bir tesis değil, iş yapmak, üretmek, üretirken de ekmeğimizi kazanmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.
    Öz Gıda İş Sendikası EFİT AŞ Temsilcisi Kadriye Bektaş da yaptığı açıklamada, işlerini kaybetmek istemediklerini söyledi.
    İşçiler olarak 2 yıldır maaşlarını düzenli alamadıklarını vurgulayan Bektaş,"Biz işçiler zor durumda olmamıza rağmen,
 
maaşlarımızı düzenli alamamamıza rağmen kurumumuz için aylardır fedakârlık yapıyoruz. Zor şartlara karşın işimizi yapmak için çabalıyoruz. Biz işimizi kaybetmek istemiyoruz." diye konuştu.
CİHAN

Ekleme Tarihi
14.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: FİSKOBİRLİK'in işçi çıkaracağı iddiası sendikayı harekete geçirdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız