Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Fransızlar Hamsiye ''Fransız'' kalmadılar -Samsun'da marmelat olarak ihraç edilen hamsilerin büyük bir kısmı Fransa'ya gönderiliyor. 

SAMSUN (A.A) - İlyas Gün - Samsun'da marmelat olarak ihraç edilen hamsilerin büyük bir kısmının Fransa'ya gönderildiği bildirildi.
 
Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Su Ürünleri Şube Müdürü Habip Muruz, Samsun'dan geçen yıl su ürünleri olarak 415 ton civarında ihracat yapıldığını söyledi.
 
Su ürünlerinde ihracatın 2 milyon dolar olduğunu belirten Muruz, ''Bu sektörün ihracatında bir önceki yıla göre yüzde 40 artış olmuştur. Su ürünleri ihracatının kompozisyonuna baktığımızda büyük bir bölümünü işlenmiş hamsi marmeladının oluşturduğu görülmektedir. 2011 yılında bu ürün grubunda 1 milyon 400 bin dolar değerinde ihracat yapıldı. Şoklanmış hamsi marmeladı su ürünleri ihracatımızın yüzde 70'i oluşturmaktadır'' dedi.

-''AB ülkeleri en büyük pazarı oluşturuyor''

İhracatın büyük çoğunluğunun AB ülkelerine yapıldığını kaydeden Muruz, 2011 yılında ihracatın en büyük kısmının Fransa ve Belçika'ya yapıldığını ifade etti.
 
Şoklanmış hamsi marmeladının Avusturya, İspanya ve Almanya gibi ülkelere de ihraç edildiğini belirten Muruz şunları kaydetti:
''Bu yıl ilk kez Fransa'ya hamsi ihraç etmeye başladık. Toplam su ürünleri ihracatımızın 137 tonunu Fransa'ya yaptık. Fransızlar hamsiye Fransız kalmadı. Fransızların hamsiyi sevmesi ve bu kadar yüksek seviyede hamsi alması gelecek için bizleri umutlandırdı. Sadece Fransa'ya ihraçtan 537 bin 734 Avro kazanç sağlandı.'' 

Ekleme Tarihi
14.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Fransızlar Hamsiye ''Fransız'' kalmadılar




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız