Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 17 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Tarımsal Yayımcılık Çalıştayı Antalya’da yapılıyor

Akademisyeninden çiftçisine tarım sektörünün tüm kesimlerini bir araya getiren çalıştayda, tarımsal yayım çalışmalarının geleceği hakkında yol haritası çizilecek


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tarafından ilk kez düzenlenen “Tarımsal Yayımcılık Çalıştayı” Antalya’da yapılıyor.

Akademisyeninden çiftçisine tarım sektörün tüm kesimlerini bir araya getiren çalıştayda, tarımsal yayım çalışmalarının geleceği hakkında yol haritası çizilecek. 17 Şubat’a kadar sürecek olan çalıştayda, yayımcılığın tüm sorunları masaya yatırılarak çözüm yolları aranıyor.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanı Recep Tezgel, dünyada yaşanan nüfus artışıyla gıdanın daha da önemli bir hale geldiğine vurguladı. Recep Tezgel, bu bağlamda düzenlenen çalıştayla tarımsal eğitimin yol haritasını çizmeyi amaçladıklarını kaydetti. Tezgel, çalıştayda çıkacak sonuçları tüm kamuoyuyla paylaşacaklarını sözlerine ekledi.

Çiftçi Eğitimi ve Yayımı Daire Başkanı Selman Eren, tarımsal yayımın kırsal kalkınmayı sağlayan önemli bileşenlerden birisi olduğunu ifade ederek, tarımsal yayımın her ülkede değişik şekillerde ama mutlaka yürütülen bir hizmet olduğuna vurgu yaptı.
Bakanlığın tarımsal yayımcılık çalışmalarına önem verdiğine dikkat çeken Antalya İl Tarım Müdürü Bedrullah Erçin ise, sorunların yerinde çözülmesi gerektiğini söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş , yaptığı konuşmada tarımsal yayımın Türkiye’deki tarihsel gelişimine değindi. Tarımsal yayım politikasındaki belirsizliklerin bu toplantıyla ortadan kaldırılacağını ifade eden Özçatalbaş, bakanlığın konuyla ilgili önemli adımlar attığını belirtti.

Daha sonra kürsüye çıkan genç üretici Ramazan Aşar ise, 2009 yılında aldığı “genç çiftçi eğitimi”yle hayatının değiştiğini dile getirdi. Köyden göç etmeyi düşündüğü bir dönemde böyle bir eğitim almasının bütün fikirlerini değiştirdiğini kaydeden Aşar, şunları söyledi:
“Eğer çiftçiler iyi eğitim alırsa tarımda kazanç elde edilebiliyor. Arkadaşlarım da beni örnek aldı. Tarımın her alanında öğrenilen çok basit bilgilerle önemli faaliyetler yapılabilir. Tarım Bakanlığı’nın eğitim faaliyetleriyle bilgilerimi pekiştirdim.”

Çalıştayda Milli Eğitim Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı uzmanlarının yanı sıra akademisyenler ve medya kuruluşlarının temsilcileri de yer alıyor. 20 ayrı kurumun temsil edildiği çalıştaya sivil toplum kuruluşları da katılıyor. Tarımsal yayımcılığın vizyonu, stratejileri, sorun ve hedeflerinin tartışıldığı çalıştayda, 17 Şubatta sonuç bildirisinin yayınlanmasıyla sona erecek.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
13.02.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Tarımsal Yayımcılık Çalıştayı Antalya’da yapılıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız