Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Köylünün yüzünü güldürecek hayvancılık projesi

ADANA (CİHAN)- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca kooperatifçiliği geliştirerek kırsal alanda yaşayan çiftçilerin gelir durumunu yükseltmek amacıyla, Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerine hayvancılık projesi uygulanıyor. Proje kapsamında, Adana'nın Kozan ilçesi Zerdali köyünde yaptırılan 720 baş kapasiteli ahır inşaatı sürüyor. İnşaatın tamamlanmasının ardından 300 baş damızlık sığır yetiştirilecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Akmaz, inşaatı devam eden tesisi şube müdürü Cafer Yılmaz, Kozan İlçe Müdürü Necati Doğanay ile birlikte gezerek incelemelerde bulundu. Akmaz, köy muhtarı ve kooperatif yetkililerine, tesisin yapımında gösterdikleri gayretlerden dolayı teşekkür ederek, “Tesis modern örnek bir hayvancılık işletmesi olacaktır. Adana'da hayvancılığa katkı sağlayacağını inanıyorum." dedi.
 
 
 
 
 

Akmaz, Zerdali köyündeki proje için, ahır, sabit yatırım ve alet makine alımı için 1 milyon 842 bin lira tutarında ödenek ayrıldığını bildirdi. Akmaz, inşaatın tamamlanmasının ardındansa 300 damızlık gebe düvenin kooperatife teslim edileceğini bildirdi. 720 baş kapasiteli ahırda, süt sağım ünitesi, soğutmalı süt tankı, yem depoları, silaj ve gübre çukuru bulunuyor. Tesislerde el değmeden sağım işlemi gerçekleşerek, sütler soğutma tanklarında tutulacak. CİHAN

Ekleme Tarihi
14.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Köylünün yüzünü güldürecek hayvancılık projesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız