Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI VEYSEL EROĞLU:
- "ORMAN ÇAYI, TIBBİ AROMATİK ÜRÜNLER, KEKİK, DEFNE VE ÖZEL MANTARLARA KADAR BUNLAR İÇİN 1,5 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT YAPMAYI HEDEFLİYORUZ"


ANKARA (İHA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ormanların sadece odun üretmediğini ve odun dışı ürünler için seferberlik başlattıklarını bildirerek, orman çayı, tıbbi aromatik ürünler, kekik, defne ve özel mantarlara kadar bunlar için 1,5 milyar dolarlık ihracat yapmayı hedeflediklerini belirtti.


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı (TÜSİAV) heyetini makamında kabul etti. Eroğlu, yaptığı konuşmada, 102 tane bal ormanı olduğunu anlatarak, balların sertifikalı hale getirilip yurtdışına satılması gerektiğini ifade etti. Eroğlu, ormanların sadece odun üretmediğini belirterek, odun dışı ürünler için seferberlik başlatıldığını kaydetti. Orman çayı, tıbbi aromatik ürünler, adaçayı, kekik, defne ve özel mantarlara kadar, bütün bunlar için 1,5 milyar dolarlık ihracat
yapmayı hedeflediklerini söyledi. Eroğlu, bu ürünlerin paketlenip bütün dünyaya satılacağını belirtti.

Eroğlu ve Ankara Arıcılar Birliği Başkanı Selçuk Solmaz, bir gazetecinin, piyasadaki kampanyalı balların ne kadar güvenli olduğunu sorması üzerine, Eroğlu, vatandaşların dikkat etmesi gerektiğini ve sertifikalı bal için herkesin güvenebileceği bir çalışma yapılması gerektiğini söyledi. Solmaz ise, bu konuda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının etkili olduğunu ve bal işletmelerinin 15 güne bir denetlendiğini bildirdi. 

Ekleme Tarihi
15.02.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: 1,5 Milyar Dolarlık İhracat Yapmayı Hedefliyoruz




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız