Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Türk bağcılığının zirvesi Alçıtepe’nin beklenen 2009 rekoltesi satışa sunuldu…

Şarap tutkunları, Türk bağcılığında gelinen son noktanın temsilcisi Alçıtepe 2009 ile buluştu.


1926 yılından bu yana kaliteli şarapçılık anlayışı ile faaliyetlerini sürdüren Doluca, kırmızı meyvelerin koku ve lezzetlerinin keyifle alınabildiği Alçıtepe Cabernet Sauvigon - Shiraz’ın merakla beklenen 2009 rekoltesini şarap tutkunlarının beğenisine sundu.

Doluca’nın ilk olarak 2009 yılında sunduğu, Türk bağcılığında gelinen son noktanın temsilcisi Alçıtepe’nin 2009 rekoltesi, Alçıtepe Cabernet Sauvignon - Shiraz 2009, bekleyenleri ile buluştu. 2001 yılında çalışmalarına başlanan ve mikro bağcılık yöntemiyle bağdaki her bir üzüm tanesine ayrı özen gösterilerek üretilen Alçıtepe Cabernet Sauvignon Shiraz’ın kalıcı, dengeli ve güçlü lezzeti hem damaklardan hem de hafızalardan bir kez daha uzun süre silinmeyecek.

Geçmişten günümüze uzanan lezzet: Alçıtepe

Alçıtepe adını Marmara ve Ege denizlerinin rüzgârına hâkim Çanakkale Saroz ilçesinde bir tepeden alıyor. Geçmişte de şarap üretimine yönelik kalıntılara rastlanan Alçıtepe, özel ekosistemiyle en ideal üzümlerin üretilmesine olanak sağlıyor. Alçıtepe, kendine has havasında özel olarak yetişen üzümlerle 13 ay olgunlaştıktan sonra şişelenerek şarap tutkunlarının beğenisine sunuluyor.

Beklenen rekolte sadece seçkin restoranlarda tadıma sunuluyor

Sınırlı sayıda şişelenen ve İstanbul’un önde gelen seçkin restoranlarında beğeniye sunulan Alçıtepe Cabernet Sauvignon - Shiraz 2009’un kısa bir süre içinde tükenmesi bekleniyor. Türk şarapçılığında unutulmaz bir aşama kaydeden Alçıtepe’nin şarap dünyasındaki ayrıcalıklı konumuna dikkat çeken Doluca Ailesi’nin üçüncü kuşak temsilcisi Sibel Kutman Oral “Çağrıştırdığı böğürtlen, siyah frenk üzümü, menekşe, kakao ve baharat aromaları ile kırmızı meyvelerin koku ve lezzetlerinin keyifle alınabildiği Alçıtepe Cabarnet Sauvignon - Shiraz ile ilk kez bu kadar yoğun gövde ile meyvemsi karakter bir araya geldi. Bunun büyük ölçüde Alçıtepe’nin kendine has ‘teruarı’ndan kaynaklandığını düşünüyorum”dedi.

Ekleme Tarihi
15.02.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Türk bağcılığının zirvesi Alçıtepe’nin beklenen 2009 rekoltesi satışta




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız