Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Tariş Üzüm Birliği Başkanı Türker: -''Sofralık üzüm ihracatına verilen teşvik narenciyeye verilen teşvik miktarına çıkarılırsa bugün elde edilen 600 milyon dolar gelir 1 milyar dolara çıkacaktır''

İZMİR (A.A) - Tariş Üzüm Birliği Başkanı Ali Rıza Türker, sofralık üzüm ihracatına verilen teşviğin artırılması halinde bugün 600 milyon dolar olan gelirin 1 milyar dolara çıkacağını bildirdi.
 
     Türker yaptığı yazılı açıklamada, dünya sofralık üzüm pazarında en fazla tercih edilen ürünlerin çekirdeksiz çeşitler olduğunu, çekirdeksiz çeşitlerden içerisinde de beyaz ürünlerin talep gördüğünü kaydetti. Türker, Sultaniye üzümün kaliteli üretilmesi, tatlandıktan sonra hasat edilmesi ve işlenmesinin diğer ürünlere göre daha fazla tercih edilmesine neden olacağını belirtti.

     Türker, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

     ''Türk üzümünün hakettiği değeri bulması açısından ürünün yetiştiği dönemde yapılacak denetimler çok önemli. Yaş üzüm işletmeleri, üzümün ihracatta talep edilen kalitede işlemesi, pazarda devamlılık sağlaması ile ürününü yüksek fiyatlarda satabilir. Katıldığımız uluslararası fuarlarda yer alan üzümlerin tadının Sultaniye üzümüyle rekabet edemeyecek tatta olduğunu görüyoruz. Sultaniye üzümü kaliteli işlenirse pazarda hakettiği yeri alacaktır.

     Sultaniye üzümüne 50 dolar ihracat teşviği veriliyor. Narenciyede bu teşvik 125 dolar ve peşindir. Sofralık ve kurutmalık olarak farklı değerlendirme olanaklarına sahip Sultaniye üzümünün yaş olarak pazarlanması, ülkemize daha fazla dövizin girmesi ve kuru üzüm arz talep dengesinin sağlanması açısından büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle sofralık üzüm ihracatına verilen teşvik, narenciyeye verilen teşvik miktarına çıkarılırsa bugün elde edilen 600 milyon dolar gelir 1 milyar dolara çıkacaktır.''

Ekleme Tarihi
16.02.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Sofralık üzüm ihracatına verilen teşvik artırılırsa...




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız