Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Antalya 

ANTALYA'DA HORTUM

ANTALYA (İHA)- Antalya'nın Kumluca ilçesinde, gece oluşan hortum, bazı seralarda hasara neden oldu. Hortum, ilçeye bağlı Beykonak beldesinde onlarca dönüm seraya zarar verirken elektrik kesintisine sebep oldu. Beykonak beldesinde Akmaz, Resiller ve Şirlengiç mahallelerinde etkili olan hortumda ilk belirlemelere göre 10 çiftçiye ait 20 dekar alanda kurulu plastik ve cam seranın zarar gördüğü belirlendi.
 
Akşam saatlerinde evde otururken birden gök gürültüsü şeklinde bir ses duyduklarını ve dışarı çıktıklarında evin yanında bulunan iki dönüm seranın hortum tarafından söküldüğünü gördüklerini belirten çiftçi Halil Akman, "Ben evim de yıkacak diye çok korktum. Allah'tan sadece seraların naylonlarına zarar verdi. Havanın açık olmasına rağmen hortum nasıl oluştu anlayamadık. Zararımız içerisindeki mahsul hariç yaklaşık 5 bin lira" dedi.
 
 
ÇALIŞMA BAŞLATILACAK

Kumluca Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Erdem Erman ise şu ana kadar kendilerine seralarında hasar olduğu yönünde bir ihbar gelmediğini ancak konunun incelenmesi için ekipler görevlendirerek hasar meydana gelen alanlarda çalışma başlatacaklarını söyledi.

Antalya'nın Kumluca ilçesinde 8 Ocak 2012 tarihinde ilçede yaşanan yağış, fırtına ve hortumdan etkilenen seralarda yaklaşık 1 milyon lira zarar meydana geldiği belirtildi.

Ekleme Tarihi
16.02.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Antalya'da Hortum Seralarda Hasara Neden Oldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız