Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 14 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Diyarbakır 

DİYARBAKIR'DA TARIMA DAYALI HAYVANCILIK SANAYİ BÖLGESİ YAPIM ÇALIŞMASI DEĞERLENDİRİLDİ

DİYARBAKIR (İHA) - Türkiye'de bir ilk olacak olan, 'Diyarbakır Tarıma Dayalı İhtisas Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi'nin yapım çalışmalarına ilişkin bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Diyarbakır Vali Mustafa Toprak'ın yanı sıra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli, Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Alican Ebedinoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Ali Koçkaya, Tarıma Dayalı Organize Hayvancılık Sanayi Bölge Müdürü Ahmet Zeki Eren, Bilim, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Lütfü Kınış ve kurum şube müdürleri katıldı. Tarıma dayalı organize ihtisas bölgelerinin kuruluş ve diğer işlemlerinin, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na devrini olumlu bir karar olarak yorumlayan Borsa ve Oda yetkilileri, bundan sonra sürdürülecek işlemlerin daha sağlıklı yürütüleceğini umduklarını belirtti. 'Tarıma Dayalı Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi'nin eksikliklerinin tamamlanması ve yapımı devam eden altyapı inşaatlarının bir an önce tamamlanması için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca 2012 yılında 3 milyon 250 bin lira ödenek tahsis edildi. Vali Toprak mütevelli heyeti ve Tarıma Dayalı Organize Sanayi Hayvancılık Müdürlüğü'nden aldığı bilgilerden sonra net bir fizibilite çıkarılması gerektiğini, ihtiyaç duyulan birim veya yapıların bilimsel dayanağının ve olası gider miktarlarının açık ve net ortaya konmasını istedi. Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli de gelinen noktadan sonraki kısımda gerek Bakanlık gerekse de İl Müdürlüğü teşkilatları olarak her türlü teknik bilimsel ve maddi desteklerini arttırarak devam ettireceklerini belirti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bu projeye büyük önem vererek, 2012 yılında Tarıma Dayalı Organize Hayvancılık Sanayi Bölgesi için 3 milyon 250 bin lira ödenek tahsisinde bulundu. 2009 Ocak ayının sonunda temeli atılarak yapımına başlanan projede şu ana dek altyapıya aktarılan ödeneğin yüzde 81'i harcandı.

Tamamlandığında Türkiye'de bir ilk olacak 'Tarıma Dayalı Organize Sanayi Hayvancılık Bölgesi' bin dönüm alan üzerine kurulacak. 108 işletmenin hizmet vereceği bölgede şu ana dek 34 girişimci firma ruhsat alma işlemlerini tamamladı. 

Ekleme Tarihi
16.02.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Diyarbakır'da Tarıma Dayalı Hayvancılık Sanayi Bölgesi Yapım Çalışması




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız