Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 21 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Gıda Firmlarına Belge Zorunluluğu 

GIDA FİRMLARINA BELGE ZORUNLULUĞU
 
 

MUĞLA (İHA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda Üretim, Satış ve Toplu Tüketim Yerlerine “Kayıt veya Onay Belgesi” alma zorunluluğu getirildiği bildirildi.
 
 
 
 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Akdeniz; “ 17.12.2011 tarihinde Resmi Gazete yayınlanan Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmeliğin, 5. Maddesi, (2.) fıkrasında ‘Gıda işletmeleri, kayıt kapsamındaki işletmelerin ilgili kurumdan İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı aldıktan sonra işletme kayıt işlemlerini yaptırmak üzere en geç 30 gün içerisinde yetkili İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüklerine başvurmak ve başvuru tarihinden itibaren en geç 3 ay içerisinde kayıt işlemlerini tamamlamak zorundadırlar’ denilmektedir.
 
 
 
 
Gıda üreten işletmelerin kayıt belgesi alabilmesi için İlçe Tarım Müdürlüklerine aşağıdaki belgelerle müracaat etmeleri gerekmektedir. Dilekçe ve Beyanname, İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı ( Belediye Başkanlığı, Özel idare Müdürlüğü), Kapasite Raporu (İlgili Kurum), Gıda işletmecisinin güncel bilgilerini içeren Ticari Sicil Gazetesi veya Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Sicil Gazetesi ile Toplu Tüketim ve Satış Yerleri için gerekli olan belgeler ise; Dilekçe ve beyanname, İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı 17.12.2011 tarihinden önce ilgili kurumdan belge alan Üretim Yerleri 2012 yılı sonu, Satış ve Toplu Tüketim Yerlerinin 2013 yılının sonuna kadar Onay veya Kayıt Belgesi ile ilgili işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.

Zamanında kayıt işlemlerini tamamlamayan işletmeler için idari para cezası uygulanacaktır” dedi.

Ekleme Tarihi
16.02.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Gıda Firmalarına Belge Zorunluluğu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız