Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Manavgat, kekik balı üretiminde marka olmayı hedefliyor 

Manavgat, kekik balı üretiminde marka olmayı hedefliyor

ANTALYA (CİHAN)- Antalya'nın Manavgat ilçesinde 2012 yılında 250 ton bal üretimi yapılması hedefleniyor. Manavgat Bal Üreticileri Birliği Başkanı Mesut Erdem, geçen yıl ilçede 190 ton bal üretiminin gerçekleştiğini söyledi.
 
Manavgat'ın yaylalarından yetişen kekik balını marka yapmayı hedefledikleri belirten Erdem, paketleme yaparak Manavgat marka ismi ile iç ve dış pazarda piyasaya sunmak istediklerini kaydetti.
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın arı yetiştiriciliğini teşvik etmek için kovan başı 10 lira destekleme yaptığını belirten Erdem, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın da köyden şehre göçün önüne geçilmesi için Orman-Köy İlişkileri Genel Müdürlüğü(Orköy)'nün orman köylerinde arıcılığın yaygınlaşması ve orman köylülerinin ormanların korumasına yönelik çalışma yaptığını kaydetti. Erdem, "Manavgat'ı turizmde, tarımda ve narenciye üretiminde marka yaptığımız gibi bal üretiminde de marka yapmak istiyoruz.
 
Manavgat'ın yaylaları, zengin bitkisi örtüsü ve endemik bitki çeşitliliği arıcılık yapımına çok elverişli. Birliğimize kayıtlı 205 üreticimiz var. Üreticinin teşviklerden yararlanması için bu sayıyı çoğaltacağız. Üreticilerimiz ortalama kovan sayısı 30-180 arası. Bu yıl bal üretimi hedefimiz 250 ton. " diye konuştu.
 
Erdem, yakın ilçe komşuları Gündoğmuş'ta bal paketleme tesisinin bulunduğunu, bazı üreticilerinin bal paketlemesini Gündoğmuş'ta yaptırdığını kaydetti.
CİHAN

Ekleme Tarihi
16.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Manavgat, kekik balı üretiminde marka olmayı hedefliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız