Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Ruslar Türk balığını sevdi, ihracat 22 kat arttı 

Ruslar Türk balığını sevdi, ihracat 22 kat arttı

İZMİR (CİHAN)- Ruslar, Türk balığını çok sevdi. Türkiye’nin Rusya’ya su ürünleri ihracatı, son dört yılda 22 kat arttı. Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG)’nun Rusya’da yaptığı tanıtım çalışmaları sayesinde Türk balığının bilinirliği üst seviyeye çıktı. Ruslar, en çok çipurayı tercih ederken onu levrek ve alabalık izliyor.
 
STG, son olarak, 13-17 Şubat 2012 arasında Moskova’da düzenlenen ve dünyanın en önemli gıda fuarları arasında gösterilen PRODEXPO 2012'ye katıldı. Burada hem su ürünleri sektörünü tanıttı hem de aşçı Özkan Koç’un özel soslarla hazırladığı Türk balıklarını, Rusya ve çevre ülkelerden gelen ziyaretçilere tattırdı. STG Yönetim Kurulu Başkanı Melih İşliel, Rusya’nın Türk su ürünleri sektörü açısından büyük bir pazar konumuna geldiğini söyledi. Bu ülkeye 2008 yılında 920 bin dolar olan su ürünleri ihracatının 2011'de 21 milyon dolara yükseldiğini kaydetti. Geçen yıl 8 milyon 792 bin dolarlık çipura, 8 milyon 286 bin dolarlık levrek ve 3 milyon 463 bin dolarlık alabalık ihraç edildiğini belirterek, “Rusya, petrol ve enerji fiyatlarındaki artışla refah düzeyi yüksek bir ülke konumuna yükseldi. Coğrafi yakınlığımızı da kullanarak Rusya’ya ihracatta yeni rekorlar kırmayı, 2012 yılında 50 milyon doları aşmayı hedefliyoruz.” dedi.
 
Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan ise PRODEXPO'nun, gıda sektörünün buluşma noktası olduğunu vurguladı. Fuara, Rusya pazarında var olan prestiji korumak ve Türk su ürünlerini henüz bilmeyenlere tanıtmak amacıyla katıldıklarını belirterek, “Fuar süresince etkin bir tanıtım faaliyeti yaptığımızı düşünüyorum. Beş gün boyunca Ruslar standımızı ziyaret ederek, Türk levrek ve çipurasının tadına bakma ayrıcalığına ulaştı. Yaklaşık 5 bin ziyaretçiye Türk balıklarından ikram ettik.” şeklinde konuştu. CİHAN

Ekleme Tarihi
18.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Ruslar Türk balığını sevdi, ihracat 22 kat arttı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız