Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

İzmir Büyükşehir, Rus ve Amerikalı alıcıları organik üreticileriyle buluşturdu

İZMİR (CİHAN)- Organik tarıma destek veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, üretici köylüleri Rus ve Amerikalı alıcılarla buluşturarak pazarlama konusunda önemli bir adım attı. Seferihisar ilçesine bağlı Orhanlı Köyünde Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde organik tarıma geçen üreticiler, yabancı alıcılarla bir araya geldi.
 
 
 
 
    Belediyenin organik tarım alanındaki çalışmalarını duyan ve yakın bir zamanda hayata geçirilecek 'organik gıda temin internet portalı' için alım yapmaya hazırlanan Rus işadamı Bogdan Gogulan, Büyükşehir’in aracılığıyla köylülerle bir toplantı yaptı. Bir Türk bayanla evli olduğu için İzmir’de yaşamaya başlayan Gogulan, Amerikalı partneri Joe Elliot ile birlikte İzmir’in organik tarım potansiyelini alıcılara pazarlayacaklarını söyledi. Rus işadamı, Büyükşehir Belediyesi’nin organik tarım çalışması yaptığı bölgelerdeki üreticilerden ürün alarak bunları pazarlamayı çok istediklerini söyledi. Bogdan, kendilerini üreticilerle bir araya getiren Büyükşehir Belediyesi yetkililerine de teşekkür etti.

    Orhanlı’da organik tarım üreticiliği yapan köylüler, ellerindeki ürünü çoğunlukla Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde, Karşıyaka Belediyesi, İzmir Tarım İl Müdürlüğü ve Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) işbirliğinde açılan Bostanlı’daki “Ekolojik Pazar”da sattıklarını söyledi. Üreticiler, alım anlaşması imzalanması halinde dikim mevsiminde yabancı alıcılar için ekstradan dikim yapabileceklerini ifade etti.

    Üreticilere ellerinden gelen desteği verecekleri belirten Büyükşehir Belediyesi Tarım Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı yetkilileri ise “Su Havzaları Koruma Yönetmeliği gereği havzalarda kontrollü olarak organik üretim yapılması öneriliyor. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak önce özellikle Tahtalı Havzası’nda organik tarıma geçilmesi konusunda köylülerimizi bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyoruz. Tüm imkanlarımızı seferber ederek gerek üretim, gerekse pazarlama konusunda çiftçimize yardımcı olmaya devam edeceğiz.” açıklamasını yaptı.
 
    İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uyguladığı organik tarım çalışmaları kapsamında bugüne kadar Efemçukuru, Yeni Bulgurca, Yeniköy, Ataköy, Doğançay, Değirmendere, Çatalca, Şaşal, Payamlı, Gödence ve Kavacık köylerinde organik tarıma geçiş çalışmaları yapıldı. Tahtalı Havzası’nda Efemçukuru, Yeniköy, Yeni Bulgurca ve Değirmendere’de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile 131 çiftçi organik tarıma geçti. Buca köylerindeki üreticiler ve Yarımada bölgesi ile bu sayı 460’a yükseldi. CİHAN
 
 
 

Ekleme Tarihi
19.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: İzmir Büyükşehir, Rus ve Amerikalı alıcıları organik üreticileriyle...




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız