Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Ailecek süt içelim 

'Ailecek süt içelim' kampanyası başlatıldı

ANTALYA (CİHAN)- Antalya Manavgat Süt ve Süt Ürünleri Üretici Birliği (MASÜB), gelişim çağındaki çocukların süt içme alışkanlığı kazanması için 'Ailecek süt içelim' kampanyası başlattı.

        Gelişmiş ülkelerde çocuklarda süt tüketimin ileri seviyede olduğunu belirten MASÜB Başkanı Bilal Ay, bu rakamın Türkiye'de çok düşük olduğunu söyledi. Manavgat'ta günlük 40 ton süt topladıklarını belirten Ay, kampanya ile sabahları kahvaltıda 1'den 70'e herkesin süt içmesini sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Gelişim çağındaki çocukların günlük en az yarım litre süt içmesi gerektiğini anlatan Ay, köyden şehre göçle birlikte ailecek süt içme alışkanlığının son 30 yıl içinde önemli ölçüde azaldığını kaydetti.
 
        Köylerde halen sabah kahvaltısında önemli içeceğin süt ve tarhana çorbası olduğuna dikkat çeken Başkan Ay, 2011 yılı verilerine göre Finlandiya, İsveç ve Norveç'te 0-6 yaş arasındaki bir çocuğun yıllık süt tüketiminin 2,1 litre olduğunu kaydetti. Bilal Ay, "Çocuklarda süt tüketimi ve süt içme alışkanlığı kazanmalarında anne ve babaların rol model olmasını istiyoruz. İskandinav ülkelerinde bir ailede yılın 365 günü ailecek süt içiliyor. Norveç'te sabah kahvaltısında 1'den 70'e herkes sabah kahvaltısında süt içiyor. Anne ve babalar çocuklarını, süt içirmeden okula göndermiyor. Norveç ve İsveç'te okul öncesi eğitim gören tüm öğrenciler ders zili öncesi derse bir bardak süt içerek başlıyor. Bu alışkanlık bizim ülkemizde niye olmasın. Çocuklarımızın kemik, diş ve vücut sağlığı için süt tüketimini önemsiyoruz. Çocuklarımızın gazlı ve asitli içeceklerle tanışmadan önce sütle tanışmasını istiyoruz." diye konuştu. CİHAN

Ekleme Tarihi
21.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Ailecek süt içelim' kampanyası başlatıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız