Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Topraksız Tarımla Çilek Üretimi Kazandırıyor 

Topraksız Tarımla Çilek Üretimi Kazandırıyor

Türkiye'nin önemli çilek üretim merkezlerinden biri olan Mersin'in Silifke ilçesinde yapılan topraksız tarımla çilek üretimi, hem erkenciliği, hem de verimliliği ile üreticisine kazandırıyor.


Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, örtü altında topraksız tarımla geçen yıl ilk defa deneme amaçlı bir dönüm serada rubygem, festival ve fortuna cinsi çilek çeşitlerinin ekiminin yapıldığını belirterek, ekimden olumlu sonuç alınmasıyla bu yıl da ekimin 30 dönüme yükseltildiğini kaydetti.

Açık araziye ekilen çilekte dönümden 4 ton ürün alınırken, örtü altı topraksız tarımla dönümden 10 tona yakın çilek üretiminin yapıldığını ifade eden Can, erkencilik bakımından da önemli olmasının üreticiye kazandırdığını söyledi.

Önümüzdeki yıllarda topraksız tarımla çilek yetiştiriciliğini ilçede yaygınlaştırmayı hedeflediklerini vurgulayan Can, bu sistemle gübre kullanımının ve işçiliğinin az olduğunu, ayrıca çalışma bakımından da yorucu olmadığını ifade etti.

Can, topraksız tarımla üretilen çileğin, açık arazideki çilekle aynı kaliteye ve lezzete sahip olduğunu bildirerek, kaliteli ve daha fazla ürün elde etmek için çiftçilerin topraksız tarımla çilek üretimi yapmasını tavsiye ettiğini dile getirdi.

Yaklaşık 150 dönüm arazide örtü altında da çilek üretimi yapıldığını anlatan Can, bu sezon ise ilçe genelindeki 20 bin dönüm çilek bahçesinden 80 bin ton ürün hasat edileceğini vurguladı. (AA)

- MERSİN

Ekleme Tarihi
20.02.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Topraksız Tarımla Çilek Üretimi Kazandırıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız