Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

İngiltere'de son 30 yılın en kurak dönemi yaşanıyor 
 
 LONDRA - İngiltere, son 30 yılın en kurak yıllarından birini geçiriyor. Ülkenin özellikle güney ve doğu kesimlerinde yaşayan halkın, son yılların en şiddetli kuraklığından etkilendiği kaydediliyor.
 
Son iki kış üst üste yeterli yağışın olmaması sebebiyle su rezervlerinin tehlikeli seviyelere düştüğüne dikkat çeken yetkililer, bahçe sulama ve araç yıkama gibi faaliyetlerin azaltılması, banyo sürelerinin 4 dakika ile sınırlı tutulması gibi önerilerde bulunarak suyun idareli kullanılması yönünde halkı uyarıyor.Belediyeler de halkın banyo yaparken gereksiz su harcamalarından kaçınması için ne kadar su kullandığını ölçmeye yarayan ölçüm araçları dağıtmaya başladı.
 
Yağışların azlığı sebebiyle nehirlerdeki su seviyelerinin geriye çekildiği ve bu sebeple nehirlerde yaşayan bazı canlı türlerinin tehlike altında olduğu kaydediliyor.Kuraklığın devam etmesi halinde İngiltere nüfusunun yarıdan fazlasının bu durumdan olumsuz etkilenebileceği ve başkent Londra da dahil su kullanımına sınırlama getirilebileceği bildiriliyor.Öte yandan, bu yaz yapılacak Olimpiyatlar sırasında da kuraklığın devam etmesi yetkilileri endişelendiriyor.
 
Olimpiyatlar sırasında su kullanım oranlarının yüzde 10 seviyesinde artacağı tahmin edilirken, bu ihtiyacın nasıl karşılanacağı tartışılıyor.İngiltere’de 1976 yılında şiddetli bir kuraklık yaşanmış ve binlerce kişi sıcak hava sebebiyle hayatını kaybetmiş, ülkede birçok orman yangını çıkmıştı. Ülke basını, şu andaki su rezervlerinin 1976 yılındaki kuraklıktan daha düşük seviyede olduğunu belirtiyor. CİHAN 

Ekleme Tarihi
22.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: İngiltere'de son 30 yılın en kurak dönemi yaşanıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız