Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Balıkçılar sorunlarını tartıştı

MERSİN (CİHAN)- Mersin Su Ürünleri Kooperatifleri Birlik Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda balıkçıların sorunları tartışıldı.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri, 1 Eylül’de yürürlüğe girmek üzere hazırlanacak tebliğde yapılması önerilecek değişiklikleri tartışmak üzere “Kuzeydoğu Akdeniz Balıkçılığının Sorunları” konulu bir toplantı gerçekleştirildiğini açıkladı.
 
Toplantıya, Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Yamanyılmaz ile Adana ve Hatay’dan gelen kooperatif ve birlik başkanları ile balıkçılar katıldı.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Yamanyılmaz sorunları tüm katılımcılarla masaya yatırıp el birliğiyle çözüm bulmak amacıyla toplantı düzenlediklerini belirtti. Yamanyılmaz toplantının önlerini daha iyi görmelerini sağlayarak tam sorunların çözümü adına önemli bir başlangıç olacağını kaydetti.
 
Toplantıda Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Avlama Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Gökhan Gökçe tarafından “Kuzeydoğu Akdeniz Balıkçılığı: Güncel Durum, Kullanılan Av Araçları ve Sorunları” ve Mersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Avlama Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Hüseyin Özbilgin ise “Mersin Körfezinde Trol Balıkçılığı”na ilişkin yürüttükleri çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
 
Toplantıda trollerde kare gözlü torba kullanımına geçiş, AIS cihazının 12metreden büyük tüm balıkçı teknelerinde zorunlu olması, Tuzla kanalı ve Deli Burun (Seyhan ırmağının denize döküldüğü) girişlerin yasaklanması, Anamur - Samandağ arasında Trol ve Gırgır yasağının aynı zamanda başlayıp bitmesi ve uzatma ağlarının sınırlandırılması ve T-D ruhsatlarında değişiklik yapılmasının engellenmesi gibi konuların tartışılarak çözüm önerileri dile getirildi.
CİHAN

Ekleme Tarihi
22.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Balıkçılar sorunlarını tartıştı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız