Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Adana 

ADANA'DA 'TOPRAKSIZ TARIM' ÇALIŞMALARI
 
ADANA'NIN CEYHAN İLÇESİNDE GÜNEŞ KOLLEKTÖRÜ VE TOPRAKSIZ TARIMLA 41.5 DEKARLIK BİR SERADA YAPILAN ÜRETİM ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA 1.25 TONLUK DOMATES REKOLTESİ BEKLENİYOR

 
 
 
ADANA (İHA) - Adana'nın Ceyhan ilçesinde güneş kollektörü ve topraksız tarımla 41.5 dekarlık bir serada yapılan üretim çalışmaları kapsamında 1.25 tonluk domates rekoltesi bekleniyor.

Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Akmaz, Adana Ticaret Borsası'nın (ATB) aylık dergisinde yer alan demecinde; 2006 yılında başlatılan ve 2015 yılı sonuna kadar devam edecek olan; 'Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı' çerçevesinde yapılan seracılık faaliyetlerinin, yüzde 50 hibe projesiyle geliştirildiğini söyledi.

Ceyhan ilçesine bağlı Yılankale mevkiinde güneş kollektörü ve topraksız seracılıkta önemli sonuçlar elde edildiğine dikkat çeken Akmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca Ceyhan'da yüzde 50 hibe projesi almaya hak kazanan iki yatırımcıya, proje bitiminde güneş kolektörüyle ısıtılacak 23 dekarlık sera için 848 bin 716 TL'lik bir ödeme yapılacağını belirtti.

Söz konusu firmanın kendi imkanlarıyla yapmış olduğu serayla birlikte domates ekili 41.5 dekarlık bir alanda 1.25 tonluk bir ürün elde edilmesinin beklendiğini kaydeden Ömer Akmaz, 2012 yılında hasadına başlanacak olan domatesin başta İstanbul olmak üzere Ankara ve İzmir'in yanı sıra Doğu ve Güneydoğu illerine pazarlanacağı bilgisini verdi. Öte yandan, Ceyhan ilçesine bağlı Yılankale mevkiinde oluşturulan serada toplam 40 kişiye istihdam sağlandığı da bildirildi.

Ekleme Tarihi
22.02.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Adana'da 'Topraksız Tarım' Çalışmaları




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız