Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 14 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kar Çiftçinin Yüzünü Güldürdü elma kar meyve 

KAR ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

100 BİN ÇİFTÇİNİN GEÇİMİNİN SAĞLANDIĞI BURSA OVASINDA, ÜRETİCİLER ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞI SEBEBİYLE ÜRÜNLERİNDE VERİMİN ARTACAĞINI BELİRTİYOR
 
BAŞTA HUBUBAT ÜRÜNLERİ OLMAK ÜZERE SOĞUK HAVA MEYVELERE YARARKEN, MARUL VE BROKOLİ GİBİ TARLA ÜRÜNLERİNİN DONMASI PAZARDA FİYATLARI ARTIRDI

BURSA (İHA) - Bursa'da etkili olan kar yağışı çiftçinin yüzünü güldürdü. 100 bin kişinin ekmek kazandığı Bursa arazilerinde kar yağışı sebebiyle meyve ve hububat ürünlerinde verim artacağı belirtiliyor.


Bursa'da geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışı hayatı olmusuz yönde etkilerken, Türkiye'nin en bereketli ovaları olarak görülen Bursa Ovası'nda çiftçiyi sevindirdi. Karacabey ve Osmangazi Ziraat Odası, kar yağışının meyve ve hububat ürünlerine fayda sağladığını söyledi.

Bursa genelinde 100 binden fazla çiftçinin tarım sektörüyle uğraştığını belirten Osmangazi Ziraat Odası Başkanı Sabri Akçalar, ilçe genelinde kar yağışının çiftçiye zarar vermediği, aksine çiftçiye yaradığını dile getirdi. Binlerce dönüm araziye sahip Osmangazi'de kar yağışı sebebiyle az sayıda hububat ürününün bulunduğunu söyleyen Akçalar, "Osmangazi'de zarar yok. Meyvelerde verim artışı var. Ama tarla bitkileri olan marul, karnıbahar ve brokoli gibi ürünler kardan dolayı zarar gördü. Kar yağışı ovada büyük olumsuzluklara yol açmadı. Ovada fazla etkili olmadı. Büyük bir zarar yok. Odamıza kayıtlı 6 bin üyemiz var. Kar sebebiyle hiçbir üreticimiz sıkıntılı değil" dedi.
 
 

KAR MEYVENİN VERİMİNİ ARTIRDI

Hububat ürünlerinin yanı sıra kar yağışının meyveleri olumlu yönde etkilediğine işaret eden Akçalar, "Karın bize yararı var. Meyve çiçeklerinin geç açması için kar faydalı. Şeftali, armut, kiraz ve elmada soğuk hava faydalı. Erken açarsa çiçekler yanar ve meyve yapmaz. Kar yağışı meyvede verim artırdı" diye konuştu.

KARACABEYLİ ÇİFTÇİLERİN HUBUBAT SEVİNCİ

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Nuri Karaca, Karacabey ilçesinde yaklaşık 600 bin dekar tarım arazisi olduğuna dikkat çekerek "Bu arazilerin 120 bin dekarı hububat. Kar yağışı da bu hububat ürünlerine yaradı. Hububatı biz kasım ve aralık aylarında ektik. Kış mahsülü olduğu için etkili olan kar yağışı bizim yüzümüzü güldürdü. Karacabeylde şu an sadece hububat ürünleri yetiştiriliyor. Diğer tarım arazileri boş. Yaz dönemini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Karaca, kar yağışı sebebiyle ilçeye bağlı Harmanlı Köyü'nde Karadere'nin taşması sonucu bazı tarım arazilerinin de su altında kaldığını da sözlerine ekledi.

Ekleme Tarihi
22.02.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Kar Çiftçinin Yüzünü Güldürdü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız