Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Pazarlar’da Şap Karantinası Kaldırıldı ilaçlama 

PAZARLAR’DA ŞAP KARANTİNASI KALDIRILDI

KÜTAHYA (İHA) - Kütahya’nın Pazarlar ilçesinin Yakuplar mahallesi ve Sofular beldesinde şap hastalığı görülmesi üzerine uygulanan karantina kaldırıldı. Hastalık nedeniyle her iki yerleşim yerinde hayvan telefinin olmadığı bildirildi.


18 Kasım 2011 tarihinde Pazarlar Yakuplar Mahallesinde ve Sofular beldesinde çıkan şap hastalığı sebebiyle alınan karantina tedbirleri kaldırıldı.

Pazarlar İlçe Hayvan sağlık zabıtası tarafından hastalığı taşıyan vasıfların tamamen kalkması ile ilçede uygulanan hayvan giriş yasağı ve diğer karantina tedbirleri kaldırıldı.
 
Konu hakkında bilgi veren İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Süleyman Erhan, “Hastalık çıkışından bu yana aldığımız tedbirlerle diğer köylere hastalığın bulaşmasını engelleyerek hastalığı söndürmüş bulunuyoruz. Bu süre zarfında ölen hayvan olmaması ve hastalığın bu iki beldede sınırlı kalması en büyük tesellimiz oldu. Hastalık sönüşü ile beraber tüm karantina tedbirleri kaldırılmış olup, hayvan giriş ve çıkışı serbest hale getirilmiştir.

Yetiştiricilerimizin hayvan alım ve satımlarında pasaport ve hayvan nakil belgelerini kullanmalarını, belgesiz hayvan alım satım yapmamalarını ve cezai işlem uygulanmaması için alım satım belgelerini 7 gün içersinde ilçe müdürlüğümüze teslim etmeleri gerektiğini tekrar hatırlatmak istiyoruz. Karantina süresince yetiştiricilerimizin tüm talimatlarımızı harfiyen uygulayarak hastalığın daha fazla yayılmasına neden olmadıkları için teşekkür ederim” diye konuştu.

Ekleme Tarihi
22.02.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Pazarlar’da Şap Karantinası Kaldırıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız