Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

İthalatta kota ve tarife kontenjanı -Pamuk ipliği ithalatında açılan tarife kontenjanının başvuru ve dağıtım ile kullanım usul ve esasları belirlendi -Bir ithalat lisansında verilebilecek tarife kontenjanı miktarı 20 bin kilogramı geçemeyecek

ANKARA (A.A) - Pamuk ipliği (ağırlık itibariyle yüzde 85 veya daha fazla pamuk içeren ve perakende olarak satılacak hale getirilmemiş olanlar) ithalatında açılan tarife kontenjanının başvuru ve dağıtım ile kullanım usul ve esasları belirlendi.

     Ekonomi Bakanlığının, ''İthalatta Kota ve Tarife Kontenjanı İdaresine İlişkin Tebliği'' Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

     Buna göre, tarife kontenjanı başvurularının değerlendirmeye alınabilmesi için İthal Lisansı Başvuru Formu, usulüne uygun bir şekilde doldurularak Ekonomi Bakanlığına gönderilecek. Tebliğ kapsamında yapılan beyanın doğruluğuyla ve ithal mallarla ilgili incelemeleri yapmaya veya yaptırmaya Bakanlık yetkili olacak.

     Tarife kontenjanı, başvuru sırasına göre ''ilk gelen ilk alır'' yöntemiyle dağıtılacak. Başvuru sırasının belirlenmesinde Bakanlık genel evrak giriş tarih ve numarası esas olacak, postadaki gecikmeler dikkate alınmayacak.

     Bir ithalat lisansında verilebilecek tarife kontenjanı miktarı 20 bin kilogramı (net) geçemeyecek. Bir ithal lisansı sadece bir ülke veya gümrük bölgesi için düzenlenecek. Tarife kontenjanı konusu eşya ancak ithal lisansın geçerlilik süresi içerisinde serbest dolaşıma girebilecek. İthal lisansı devredilemeyecek.

     Gümrüklerce tespit ve kabul edilen kıymet veya miktarın, ithal lisansında kayıtlı kıymet veya miktarı, toplam yüzde 5'ten (yüzde 5 dahil) daha az bir oranda aşması ithalatın yapılmasını engellemeyecek. Ancak, ithalatı gerçekleştirilen fazla miktar ilgili ithalatçının bir sonrası lisansından mahsup edilecek.

 
    Tebliğ, yürürlüğe girdi.

Ekleme Tarihi
22.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: İthalatta kota ve tarife kontenjanı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız