Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektör Kurulu  

Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektör Kurulu Başkanı Kızıltan: -''2023 yılı için belirlediğimiz 3 milyar dolar ihracat hedefini çok daha önce yakalamayı amaçlıyoruz''

İZMİR (A.A) - Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, 2023 yılı için belirledikleri 3 milyar dolar ihracat hedefini çok daha önce gerçekleştirmeyi amaçladıklarını bildirdi.

     Ege İhracatçı Birlikleri'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Su Ürünleri Tanıtım Grubu ve Kanatlı Tanıtım Grubu, yeni pazar arayışı kapsamında, 18-22 Şubat 2012 tarihlerinde Birleşmiş Arap Emirlikleri'nin Dubai şehrinde yapılan Gulfood Fuarı'na katıldı. Bu sene 18.'si yapılan fuara katılan Türkiye'den 138 firma, Türk ürünlerini tanıttı.

     Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, iki tanıtım grubunun bundan sonra gıda fuarlarına birlikte katılarak Türkiye'yi temsil edeceğini, Türk imajını ve kalitesini ön plana çıkaran bir tanıtım çalışması yürüteceklerini belirtti.

     İki tanıtım grubunun yürüteceği tanıtım çalışmaları ile bir sinerji oluşacağına dikkat çeken Kızıltan, açıklamada, ''Bu sayede ihracatta yeni pazarlar kazanıp, yeni ihracat rekorları kıracağız. 2011 yılında ihracat artış rekoru kıran sektörümüz 2012 yılında da yeni bir rekor kırmayı hedefliyor. 2023 yılı için belirlediğimiz 3 milyar dolar hedefini çok daha önce yakalamayı amaçlıyoruz'' dedi.

     Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu üyesi Sevinç Kopuz ise Birleşik Arap Emirlikleri'nin körfez ülkelerine ihracatta kilit ülke konumunda olduğunu dile getirdi.

     Türkiye'nin Birleşik Arap Emirlikleri'ne olan toplam su ürünleri ihracatının 2008 yılında 479 bin dolar iken, 2011 yılında 1,8 milyon dolara yükseldiğine işaret eden Kopuz, bu rakamın sürekli yukarıya doğru seyrettiğini ifade etti. Birleşik Arap Emirlikleri'ne en fazla çipura ve levrek gönderdiklerini, 2012 yılında da su ürünleri ihracatının artmasını beklediklerini kaydeden Topuz, ''Hedefimiz ihracat payımızı katlayarak arttırmak ve 10 milyon dolara çıkartmak'' dedi.


Ekleme Tarihi
23.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: 3 milyar dolar ihracat hedefini 2023'ten önce yakalamayı amaçlıyoruz




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız