Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Fasulye Projesi Tanıtımı Toplantısı 

FASULYE PROJESİ TANITIMI TOPLANTISI
 
"KURU VE YEŞİL FASULYE YEREL ÇEŞİT VE ÇEŞİT ADAYLARININ SAMSUN İLİ ÜRETİCİLERİNE TANITILMASI VE TOHUMLUKLARININ ÜRETİLMESİ PROJESİ"NİN TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

SAMSUN (İHA) - "Kuru ve Yeşil Fasulye Yerel Çeşit ve Çeşit Adaylarının Samsun İli Üreticilerine Tanıtılması ve Tohumluklarının Üretilmesi Projesi"nin tanıtım toplantısı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde yapıldı.


Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Samsun İl Müdürlüğü işbirliği ile uygulamaya konulan araştırıcı, yayımcı, çiftçi bağının güçlendirilmesi kapsamında tarımsal yeniliklerin geliştirilmesi amacına yönelik "Kuru ve Yeşil Fasulye Yerel Çeşit ve Çeşit Adaylarının Samsun İli Üreticilerine Tanıtılması ve Tohumluklarının Üretilmesi Projesi" hazırlandı. Ulusal projenin tanıtım toplantısı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Samsun İl Müdürü Kadir Güven, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Erol Baş, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gürsel Balcı, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nden Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Dr. Hüseyin Özçelik, Dr. Ömer Sözen, Asarcık, Bafra, Havza, Ladik, Kavak, 19 Mayıs, Vezirköprü Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürleri ile projede görevli il ve ilçe müdürlükleri teknik personeli katıldı.

Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü personelinden Ziraat Mühendisi Mustafa Rasi Uysal tarafından, Samsun'un ve proje uygulama bölgesinin sosyoekonomik yapısı, demografik yapı ve tarımsal göstergelerin mukayeseli olarak gösterildiği bir slayt gösterisinin akabinde, Dr. Hüseyin Özçelik tarafından, katılımcılara projenin tanıtımı yapıldı. Dr. Hüseyin Özçelik, proje uygulama bölgesinin çiftçilik problemlerinin tespiti, çözümüne yönelik metot ve stratejilerin geliştirilmesi yanında, farklı ekolojik şartlarda en yüksek adaptasyon ve verimi sağlayacak yerel çeşit ve çeşit adaylarının üreticilere tanıtılarak, tohumluklarının üretilmesi aşamasını da kapsayan projeksiyonun, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile Gıda, Tarım Hayvancılık Samsun İl Müdürlüğü işbirliği ile Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıdığını, 3 yıllık bir süreye haiz bu projenin uygulanmasıyla çok önemli sonuçlar elde edileceğini ifade etti.
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Samsun İl Müdürü Kadir Güven, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından desteklenen bu projenin, bir ilk olmasının yanında, araştırıcı-yayımcı-çiftçi bağının güçlendirilmesi suretiyle, bilgi ve teknoloji transferi bağlamında geliştirilecek tarımsal yeniliklerin, Samsun tarımı ve ekonomik yapı için müspet katkılar sağlayacağını belirterek, projenin Samsun ve Türkiye tarımı adına önemli sonuçlar doğuracağına olan inancının tam olduğunu dile getirdi.

Toplantı, katılımcıların soru, görüş ve önerilerinin alınmasıyla sona erdi.

Ekleme Tarihi
23.02.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Fasulye Projesi Tanıtımı Toplantısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız