Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Amasya 

Amasya'da ''misket'' elmasının patenti alınacak -Amasya Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Gülbay: -''Misket elmasının patentini alarak tüm yurtta yaygınlaşmasını sağlayacağız'' 

AMASYA (A.A) - Amasya Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Cahit Gülbay, ''Misket elmasının patentini alarak tüm yurtta yaygınlaşmasını sağlayacağız'' dedi.

     Gülbay, bölgede hasadına eylül ayında başlanan misket elmasının hasat sonrası kasalanarak soğuk hava depolarına kaldırıldığını söyledi.

     Ürünün soğuk hava depolarında eksi 1 derecede muhafaza edildiğini belirten Gülbay, ''Elma üretimini Amasya'da arttırmayı amaçlıyoruz. İlimizde 14 bin dekar alanda yaklaşık 25 bin ton elma üretimi yapıyoruz. 2011 yılında meyvecilik üretimini arttırmak için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız ve İl Özel İdaresi destekleri ile verimli çalışmalar yaptık'' diye konuştu.

     Misket elması denince akla Amasya'nın geldiğini vurgulayan Gülbay, şunları kaydetti:

     ''Amasya elması olarak bilinen misket elmasının patentini almak için girişimlere başladık. Misket elması sert, sulu ve depolamaya uygun bir ürün olması sebebiyle kentin önemli bir markası haline geldi. Şu anda Türkiye genelinde Amasya misket elmasının kayda değer bir yüzdeliği yok. Misket elmasının patentini alarak tüm yurtta yaygınlaşmasını sağlayacağız. İlimizdeki kapama bahçelerini çoğaltarak, üretimi artıracak, kentin simgesi durumundaki misket elmasının adını yurt genelinde duyuracağız.''

  

Ekleme Tarihi
23.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Amasya'da ''misket'' elmasının patenti alınacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız