Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Aksaray’da bir ton veremli et yakılarak imha edilecek 

Aksaray’da bir ton veremli et yakılarak imha edilecek

AKSARAY (CİHAN)- Aksaray Belediyesi'ne ait entegre et tesislerine kesim için getirilen yaklaşık 1 ton ağırlığındaki 4 adet büyük baş hayvandan üçünün veremli ve bir diğer hayvanın da etlerinin çürümüş olduğu tespit edildi.

Belediye veteriner hekimliği yetkilileri, Aksaray Belediyesi olarak hastalıklı etlere geçit vermediklerini belirterek etlerin durumu hakkında şunları söyledi: "Tesisimize kesim için getirilen ve yaptığımız muayene sonucunda hastalıklı olduğunu tespit ettiğimiz bu etler halk arasında verem olarak tabir edilen tıp dilinde ise incili tüberküloz hastalığı olarak tanımlanmaktadır. 3 Büyük baş hayvan veremli diğer hayvan ise uzun süre yattığı için etinde çürüme meydana gelmiş ve daha sonra kokuşmalar oluşmuş. Tüberkülozun her çeşidi insan sağlığına zararlı olduğu ve tüketildiğinde insana bulaştığı için söz konusu etlere yakılarak imha edilmek üzere el konulmuştur."
 
Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, entegre et tesislerinde ele geçirilen hastalıklı hayvanlarla ilgili şunları söyledi: "Aksaray Belediyesi olarak halkımızın sağlığını her zaman ön planda tutuyoruz. Belediyemize ait tesislerde çok sıkı sağlık kontrolleri yaparak hastalıklı etlere kesinlikle müsaade etmiyoruz. Nitekim yapılan denetimler sırasında tüberkülozlu yani veremli etler veteriner hekimliğimiz tarafından tespit edilmiş ve söz konusu etler yakılarak imha edilmiştir. Bu nedenle hemşerilerimiz kasaptan et alırken mühürlü olmasına dikkat etsin. Bizde belediye olarak gerekli bütün önlemleri alıyoruz. Vatandaşlarımızda bu konuda üzerlerine düşen görevi yapmalıdır." CİHAN

Ekleme Tarihi
23.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Aksaray’da bir ton veremli et yakılarak imha edilecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız