Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Antbirlik, kütlü pamuk alım fiyatını 2 liraya çıkardı 

Antbirlik, kütlü pamuk alım fiyatını 2 liraya çıkardı

ANTALYA (CİHAN)- Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Antbirlik), 2011/2012 ürün alım dönemi için açıklanan kütlü pamuk avans fiyatını artırdı. Birlik, 1,70 lira olan yüzde 10 neme sahip Beyaz ST-1 kalite kütlü pamuğun alım fiyatını 2 liraya çıkaracağını açıkladı.

     Antbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Balaban, kalite farkı gözetilmeksizin üreticilerce birliğe bağlı kooperatiflere teslim edilen kütlü pamuğa 30 kuruş fark verileceğini bildirdi. Birliğe bağlı kooperatiflerde 39 randıman ve yüzde 10 neme sahip Beyaz ST-1 kalite kütlü pamuğun avans alım fiyatının sezon başında 1,70 TL olarak belirlendiğini hatırlatan Balaban, hayata geçirdikleri alım politikalarıyla bölgede neredeyse bitme noktasına gelen beyaz altına geri dönüşün başladığını, bunun sonucu 8-10 bin ton civarından olan rekoltenin 25-30 bin ton seviyelerine yükseldiğini kaydetti.
 
2011/2012 ürün alım döneminde de bölge rekoltesinin yaklaşık 35 bin ton civarında tahmin edildiğini dile getiren Balaban, "Ancak özellikle pamuk ekim dönemi olan nisan, mayıs ve haziran aylarında bölgemizde meydana gelen olumsuz hava koşulları, hem bölge rekoltesinin beklenilen seviyeye ulaşmamasına hem de üreticinin maliyetlerinin artmasına neden oldu. Bunun yanında geçtiğimiz ekim ayında tam da pamuk hasat dönemi başlangıcında Antalya bölgesinde meydana gelen sel felaketi kütlü pamuk üretiminde hem verim hem de kalite kaybına neden oldu. Yaşanan sel felaketi hem pamuk üreticisini hem de örtü altı tarım üreticisini etkiledi. Bunun sonucunda da çiftçilerimiz üretimlerinden arzu ettikleri geliri elde edemedi. Tüm yaşananlar dikkate alındığında Antbirlik olarak daha önce belirlediğimiz kütlü pamuk alım avans fiyatına brüt 30 Kuruş daha fark verilmesine karar verdik. Fark ödenmesine 26 Mart 2012 tarihi itibariyle başlanacak." açıklamasında bulundu.
    
        Birlik olarak her dönemde üretici ortaklarının yanında olduklarını vurgulayan Balaban, verdikleri farkın üreticinin yaralarının bir nebze de olsun sarılmasına yardımcı olacağını ifade etti. Balaban, "Ülkemiz için son derece stratejik bir ürün olan kütlü pamuk üretiminin sadece birlikler tarafından değil, bir tarım politikası olarak benimsenmesi ve daha yüksek miktarlarda desteklenmesi en büyük temennimizdir." dedi.

Ekleme Tarihi
23.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Antbirlik, kütlü pamuk alım fiyatını 2 liraya çıkardı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız