Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Atatürk Barajı 20 milyar dolar kazandırdı 
 
Türkiye'nin en büyük, dünyanın da sayılı barajlarından biri olan Atatürk Barajı, 20 yıllık süreçte, enerji ve tarım sektöründe ülke ekonomisine, maliyetinin 5 katı oranında katkı sağladı

Türkiye'nin en büyük, dünyanın da sayılı barajlarından biri olan Atatürk Barajı, 20 yıllık süreçte ülke ekonomisine, maliyetinin 5 katı oranında katkı sağladı.

Devlet Su İşleri (DSİ) 15. Bölge Müdürü Sait Umucu, Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından GAP kapsamında inşa edilen Atatürk Barajı'nın, hizmete girişinin 20. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Atatürk Barajı'ndan toplam 874 bin 200 hektar alanın sulanmasının planlandığını belirten Sait Umucu, bu alanın 207 bin hektarının sulamaya açıldığını bildirdi.

Alan tamamen sulandığında yıllık getirisinin ortalama 2 buçuk milyar dolar olacağını ifade eden Umucu, Barajın hizmete açıldığı tarihten bu yana enerji ve tarım sektöründe ekonomiye 20 milyar dolar kazandırarak maliyetinin 5 katı getirisi olduğunu anlattı.
Atatürk Barajı'ndan yapılan tarımsal sulama sonucu, 400 bin civarında kişiye istihdam sağlandığını dile getiren Umucu, sulama kapasitesinin tamamı devreye alındığında ise 1 milyon 748 bin kişiye istihdam sağlanacağını da sözlerine ekledi.Atatürk Barajı 20 milyar dolar kazandırdı
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
24.02.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Atatürk Barajı 20 milyar dolar kazandırdı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız