Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Sultanhisar’da Bağcılık Çalışmaları Başladı 

SULTANHİSAR’DA BAĞCILIK ÇALIŞMALARI BAŞLADI

AYDIN (İHA) - Aydın’ın Sultanhisar İlçesi’nde tarihi ayıtları inceleyen Belediye, Ziraat Odası ve çeşitli kurumlarla iş birliğine giderek ilçenin tarihle özdeşleşmesi için bir takım çalışmalar başlattı. Tarihi kayıtlara göre ilçenin M.Ö. 2500’lü yıllarda önemli bir bağcılık merkezi olduğunun tespit edildiğini belirten Belediye Başkanı Ertegün Ünal, Kavaklı Köyü’nde oluşturulan Bağa asma fidanı dikti.


İlçeye bağlı Kavaklı Köyü’nde 5 dekar arazide oluşturulan bağa deneme dikimleri protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Belediye Başkanı Ertegün Ünal, Ziraat Odası Başkanı Bilal Tarhan, Tekirdağ Bağcılık Araştırma İstasyonu Müdürü Dr. Yılmaz Boz, Ziraat Yüksek Mühendisleri Tamer Uysal ve Ahmet Semih Yaşasın, belediye meclis üyeleri ve Kavaklı köyü sakinleri asma dikimi yaptılar.

Tekirdağ Bağcılık İstasyonu tarafından yapılan araştırmalar sonucu M.Ö. 2500’lü yıllarda Kavaklı Köyü’ndeki bağcılığın çok meşhur olduğu ve bu kapsamda aynı zamanda Milli Mücadele Kahramanı Yörük Ali Efe’nin de köyü olan Kavaklı’da bir çalışma başlatıldı. 3 çeşidi sofralık, 2 çeşidi de şaraplık olmak üzere 5 çeşit üzerinde yapılan deneme dikimlerinden yaklaşık 3 yıl içinde sonuç alınacağı belirtildi.

Deneme aşamasında olan bu bağcılık projesinin 3 yıl içinde başarıya ulaşacağını ve bölgenin aynı zamanda bağcılığın da merkezi olacağına inandığını belirten Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, “Sultanhisar, tarım ile kültür ve sanatın yoğrulduğu bir merkezdir. Nysa ören yerimiz kültürün, yıllardır devam eden festivallerden sonra M.Ö. 2500’lü yıllara dayanan bağcılıkla ilgili bilgi ve belgeler de tarımdaki öneminin ne kadar eskiye dayandığı görülmektedir. Milli Mücadele Kahramanımız Yörük Ali Efe’nin evi daha önce restore edilmişti. Şimdi de bu oluşturulan bağ ile Kavaklı Köyü kısa manada cazibe merkezi haline gelecektir” dedi.

Ekleme Tarihi
24.02.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Sultanhisar’da Bağcılık Çalışmaları Başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız