Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Dalaman’da 11800 Adet Zeytin Fidanı Toprakla Buluştu 

DALAMAN’DA 11800 ADET ZEYTİN FİDANI TOPRAKLA BULUŞTU

MUĞLA (İHA) - Dalaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından ürecilere 11 bin 800 adet zeytin fidanı dağıtıldı.


Köylere dağıtılan zeytin fidanları ile ilgili olarak bilgi veren İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Akdeniz; “İlçemizde kapama zeytin bahçeleri oluşturarak zeytinciliği geliştirmek, aynı zamanda ‘Haydi Zeytin Budamaya’ kampanyası kapsamında üreticilerimizden gelen talep üzerine zeytin fidanı ihtiyaçlarını karşılamak için müdürlüğümüz tarafından başlatılan çalışma sonuçlandı.
 
Merkez ve köylerde yapılan ilan ve duyurulardan sonra; 300 üreticimize 11 bin 800 adet zeytin fidanı teslim ettik. Zeytin fidanları satın aldığımız firmanın araçları ile köylerimize ulaştırılmış ve yerinde dağıtımını yaptık. Fidanların dağıtımında nasıl dikilmesi konusunda ve dikkat edilmesi gereken hususlar tek tek köylülerimize anlattık.
 
Ayrıca sonuç demonstrasyon amaçlı tesis yapılacak bahçeler için ise, Özege Teknik Fidancılık tarafından müdürlüğümüze verilen 100 adet kıraç alanlara uygun manzalina çeşit zeytin fidanları; Çöğmen köyünde bir ve Taşbaşı köyünde iki üreticimize hibe edilmiştir. Başka İllerde bu tür zeytin çeşidinin denemesi yapılmış ve olumlu sonuçlar alınmıştır. Köylülerimize hibe olarak verilen bu çeşitten; tesis edeceğimiz bu deneme bahçelerimizde aldığımız iyi sonuçları ileri ki zamanlarda diğer üreticilerimize duyurulacaktır” dedi.

Ekleme Tarihi
24.02.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Dalaman’da 11800 Adet Zeytin Fidanı Toprakla Buluştu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız