Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Fiskobirlik'ten AK Partili Çakıroğlu'na cevap

GİRESUN (CİHAN)- Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Fiskobirlik)'nden, AK Parti Giresun Merkez İlçe Başkanı Çetin Çakıroğlu'nun Fiskobirlik ve yönetim kurulu hakkında yaptığı açıklamalarına cevap verildi.
 
Açıklamada, "Birliğimiz yönetimini suçlu ilan etmek, sorumluluğu almaktan kaçınmak veya konuyu gerçek mecrası dışında görmenin ne Fiskobirlik'e, ne de çalışanlara yararı olacaktır." denildi.
 
Açıklamada, Çakıroğlu'nun beyanları talihsizlik olarak nitelendirildi. Fiskobirlik Yönetim Kurulu'nun, birliğin içinde bulunduğu sorunların çözümüne katkı sağlayacak, görüş ve önerilere açık olduğuna işaret edilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:
"Kamuoyunun ve basın mensuplarının takip ettikleri üzere; 'TMO stoklarından 50 bin ton kabuklu fındık bedeli karşılığı Fiskobirlik tarafından ödenmek üzere, Fiskobirlik’e tahsis edilecek, serbest piyasa koşullarını etkilememek üzere bedeli peşin ödenen aylık 2500 tonluk partiler halinde alınacağı, fındıkların Fiskobirlik EFİT AŞ'de mamul haline getirilerek satılacağı…' şeklinde Fiskobirlik tarafından talepte bulunulmuş, siyaset kurumu da bu talebi olumlu bularak, talebe uygun kararname hazırlığına girişmiş, kararname doğrultusunda bedeli mukabil tahsis edilen bu fındıkların Fiskobirlik EFİT’te işleneceğine dair kamuoyuna açıklamalar yapılmıştır.
 
Kararnamenin beklentilerden uzak çıkması, o tarihlerde ki yağ fiyatlarının düşük olması, yağlık işlenmesi halinde zarar edileceği kamuoyu ve ilgili bakanlıkla resmi olarak paylaşılmıştır. Kararnamenin düzeltilmesi için ilgili bakanlık,siyaset kurumu, ve de TMO yetkililerine resmi olarak bildirilmiştir. Bu konuda sağlanacak her türlü destek, öneri ve paylaşım sorunların çözümü için hayati önem taşımaktadır."
 
"Serbest piyasada fındık yağı fiyatlarının yükselmesiyle birlikte tahsis edilen fındıklar işlenmeye başlanmıştır. Elde edilen gelirler ile üretici borçlarının tamamının ödenmesi ve muhtelif diğer borçların kapatılması mümkün olamamaktadır." denilen açıklamada,"Bu tablo içersinde mevcut personel yapısı ile ne Fiskobirliğin ne de iştiraklerin yoluna devam etmesinin mümkün olmadığı bir gerçektir.
 
Özellikle Karadeniz Bölgesi'nde istihdam sorununun hat safhada olduğu bilinmektedir. Bu mali tablo ile Fiskobirlik ve iştiraklerinin ayakta kalmasının olanak dahilin de olmadığından hareketle, siyaset kurumu ve sivil toplum kuruluşlarının hep birlikte çözüm üretmeleri gerektiğini kamuoyunu ile paylaşmak isteriz. Birliğimiz yönetimini suçlu ilan etmek, sorumluluğu almaktan kaçınmak veya konuyu gerçek mecrası dışında görmenin ne Fiskobirliğe, ne de çalışanlara yararı olacaktır." görüşlerine yer verildi. CİHAN

Ekleme Tarihi
24.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Fiskobirlik'ten AK Partili Çakıroğlu'na cevap




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız