Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kapalı köy yolları saman satışlarını durdurdu  

Kapalı köy yolları saman satışlarını durdurdu 

MUŞ (CİHAN)- Diyarbakır’dan Muş’un Varto ilçesine saman getiren satıcılar, köy yollarının kardan kapalı olması nedeniyle satış yapamaz hale geldi. Bir ton samanın yaklaşık 800 TL’ye alıcı bulduğu Varto köylerindeki hayvan sahipleri de saman temin edemediği için mağdur oldu.

Ağır kış mevsimi saman satıcılarına ve besicilere sıkıntılı günler yaşatıyor. Diyarbakır’dan Muş’un Varto ilçesine saman getiren vatandaşlar köy yollarının kapalı olması nedeniyle iş yapamaz hale geldiklerini belirtti. Köy yollarının açılmasını bekleyen saman satıcıları ilçe merkezinde konaklamak zorunda kaldıklarını söyledi. Saman satıcıları, “Diyarbakır’dan saman getirdik. Köy yollarının kapalı olması yüzünden burada kaldık. Samanın tonunu yaklaşık 800 TL’ye satıyoruz. Öğrendiğimiz kadarıyla köy yollarında çok kar varmış. Yollar kardan kapalı olduğundan köylerden besiciler ilçeye gelemiyor, biz de samanları köylere götüremediğimiz için satamıyoruz.” dedi.

Besici Hasan Aslan saman fiyatlarının çok yüksek olduğunu ifade ederek, kış mevsiminin daha da uzun sürmesinden korktuklarını söyledi. Aslan, “Saman fiyatları şimdiden tavan yaptı ve biz mağdur olduk. Satmak istediğimiz hayvanlarımıza da artık kolay kolay alıcı bulamıyoruz. Bir kuzu satıyoruz ancak dört çuval un alabiliyoruz. Düşünün, bir kuzunun fiyatından çok daha fazlası samana gidiyor. Zor durumdayız, fiyatların düşmesini bekliyoruz.” diye konuştu.

        Saman fiyatlarındaki artışa tepki gösteren hayvan tüccarlarından Ercan Özer ise zarar üzerine zarar ettiklerini söyledi. Kış mevsiminin uzun süreceği endişesi içinde olduklarını ve saman bulmakta güçlük çektiklerini belirten Özer, “Saman fiyatlarındaki artış bizi zor duruma koydu. Bu yıl çok mağdur olduk. Yonca samanın tonu 800 liraya çıktı. Bu çok yüksek bir fiyat. Bir inek neredeyse kendi değerinin yarısı kadar saman tüketiyor. Haliyle üretici zarar ediyor. Hayvan fiyatının düşük olması tüketiciye yansımıyor. Kasap yine yüksek fiyattan etini satıyor. Diyarbakır’dan gelen saman da çok pahalı, biz ne yapacağız bilmiyoruz.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Ekleme Tarihi
24.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Kapalı köy yolları saman satışlarını durdurdu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız