Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Ömer Çelik 

MANİSA’DA ZİRAİ İLAÇ BAYİLERİNİN MESAİ SAATLERİ YENİDEN DÜZENLENDİ

MANİSA (İHA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Çelik, Ziraat Mühendisleri Odası Manisa Şubesi’nden gelen talep doğrultusunda zirai mücadele ilaçları satan bayilerin mesailerine düzenleme getirildiğini belirtti.


Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Çelik yaptığı açıklamada, 5996 sayılı kanuna dayanılarak çıkartılan yönetmelikler doğrultusunda düzenlemeye gidildiğini, buna göre zirai ilaç satan işyerlerinin Cumartesi günü saat 14’ e kadar açık olacağını, Cumartesi günleri saat 14 ten sonra ve Pazar günleri tam gün işyerlerinin açılmayacağını belirterek, düzenlemeyle ilgili olarak üreticilere uyarıcı bilgiler verileceğini de ifade etti. Çelik “Getirilen kurallara uyarak zamanında ve dozunda yapılan zirai mücadele faaliyetinin insan sağlığına olumsuz bir etkisi bulunmamaktadır. İlimiz bir sanayi ili olmasının yanında, geniş bitkisel ve hayvansal ürün yelpazesi ile Türkiye tarımında çok önemli bir yere sahiptir.
 
Tarımsal faaliyetin yoğun olarak yürütüldüğü ilimizde Merkezde 41 il genelinde ise 314 adet zirai ilaç bayi satışı yapan işletme bulunmaktadır. Bitkisel üretim çeşitliliğinin fazla olduğu ve Entansif tarımın yoğun olarak yapıldığı ilimizde Zirai mücadele ilaçları sayışı yapan işyerlerinin iş yükü de diğer illerimize göre daha fazladır. Tıpkı eczanelerde olduğu gibi bu düzenleme sayesinde tarım ilacı satışı yapan mühendis ve teknisyenler arkadaşlarımız gerek teknik arazi çalışmalarına gerekse sosyal yaşamları için ailelerine daha fazla zaman ayırabilecekler. Zaten bu uygulamaya geçişte bayilerimizin talepleri göz önünde tutulmuştur. Zirai ilaç satan bayilerimizin talepleri yeni uygulanmaya başlanan çalışma saatlerinden yana idi. Ziraat Mühendisleri odasından bu yönde gelen talebi uygun görerek uygulamaya geçtik” dedi.

Ekleme Tarihi
25.02.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Manisa’da Zirai İlaç Bayilerinin Mesai Saatleri Yeniden Düzenlendi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız