Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Kahve Evleri'yle Türk Kahvesi'ni Dünya'ya pazarlayacak

İZMİR (CİHAN)- Geleneksel Türk kahvesini dünya markası yapma hedefiyle yola çıkan İzmirli Kahve Durağı firması, 2 milyarlık dev Pasifik pazarı için Filipinler, Katar, Hong Kong, Maldivler ve Malezya’da zincir kahveevleri ve satış noktaları açacak.

Türk kahvesini dünyaya ismiyle tanıtma hedefiyle 2009 yılında kurulan Kahve Durağı, iç pazar organizasyonuyla birlikte dış pazar atağına kalktı. İlk aşamada 2 milyar nüfusu barındıran Pasifik ülkelerini hedefleyen firma, bu amaçla Filipinler merkezli olarak bölgeye açılacak. Kahve Durağı Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tirit, Türk kahvesini kendi adı ve kültürüyle dünyaya tanıtacaklarını belirtti. Kültür motifleriyle bezeli zengin Türk kahve kültürünün pazarlamadaki en büyük avantajları olduğunu dile getiren Tirit, “Bize ait olmayan ancak kendi kahve alışkanlığımız karşısında her gün pazar büyüten yabancı kahve alışkanlıklarına karşı öncelikle iç pazarda Türk kahvesinin payını arttıracağız. Ardından etnik konseptle dünya genelinde açacağımız satış noktalarıyla geleneksel tadımızı dünyaya mal etmeye çalışacağız.” dedi. Dünya nüfusunun yoğunluğunun Pasifik bölgesinde yaşadığını kaydeden Tirit, Filipinli ortağıyla ilk aşamada 110 milyonluk bu ülkede, sonra ise bölge ülkelerinde yayılmayı hedeflediklerini aktardı.

GENÇLER TÜRK KAHVESİNE DÖNÜYOR

Marka, pazarlama ve finansman avantajları sebebiyle iç pazarda yabancı markalara karşı Türk kahvesinin gerilemesini ilk aşamada durdurmayı amaçladıklarını dile getiren Süleyman Tirit, “Türk kahvesi ve kültürü, öncelikle iç pazarda tartışmasız lider olmalı, sonra yurtdışında bu kültürü bir Türk markası olarak bizler lider yapmalıyız. Bunun için özellikle genç kuşağa Türk kahvesinin tekrar hatırlatmaya ve sevdirmeye önem veriyoruz.
 
Gençlerin giderek artan bir oranda Türk kahvesi tercih etmeye başladığını gururla gözlemliyoruz. Bu nedenle üç yıllık şirket olmamıza rağmen sekiz tane olan satış noktalarımızı, yavaş ama doğru ortaklarla ve doğru adımlarla büyüyerek yıl sonunda yurtiçinde 30’a, yurtdışında 20’ye çıkaracağız. İç pazar çalışmalarımızla birlikte dış pazar arayışımız da hızlı bir şekilde devam edecek. Filipinler, Pasifik için seçtiğimiz ilk nokta. Bu ülkeyi Katar, Maldivler, Malezya ve Hong Kong takip edecek. Ardından Avrupa ve kahve devlerinin anavatanı Amerika’da gelişeceğiz.” dedi. 

Ekleme Tarihi
25.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Kahve Evleri'yle Türk Kahvesi'ni Dünya'ya Pazarlayacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız