Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Köyde Ağaç Dikme Bayramı 

Köyde Ağaç Dikme Bayramı

Kuyucak'a bağlı Çobanisa köyünde öğrenciler ve protokolün katılımıyla düzenlenen 'Ağaç Dikme Bayramı'nda 600 zeytin fidanı toprakla buluştu.


Kuyucak Kaymakamı Alp Arslan Jandarma Bölük Komutanı Üstteğmen Mehmet Dikdere, Cumhuriyet Savcıları Fatih Kösekaya ve Kenan Özdemir, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Taner Bozbek, Milli Eğitim Müdürü Mecit Altan Canbiter, Müftü Veli Bilgiç, Muhtar Şenmuz Mızrak ve 75 ilköğretim okulu öğrencisinin katıldığı ağaç dikme töreninde, Köylere Hizmet Götürme Birliği'nce sağlanan memecik ve domat türlerinde 600 zeytin fidanı, İlçe Merkezi ile Çobanisa Köy Merkezi arasında Çobanisa Köyü Tüzel Kişiliği'nin ağaçlandırma alanına dikildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Taner Bozbek aşılı ve sertifikalı fidanların dikim döneminin ikliminde olması nedeniyle doğru bir zamanlama olduğu, humuslu toprakta, sulama ve korumayla 4-5 yıl içinde ürün verebilmeleriyle köy bütçesine önemli katkı sağlanacağını belirtti. Kuyucak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mecit Altan Canbiter de; "Öğrencilerimize hem ağaç dikme yöntemlerini uygulamalı olarak öğrettik hem de ağaç sevgisi aşıladık" dedi.

"6 BİN 500 FİDAN DAĞITILDI"

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Taner Bozbek, yaptığı açıklamada "Köylere Hizmet Götürme Birliği'nce sağlanan memecik ve domat türlerinde toplam 6 bin 500 fidan Kuyucak ve köylerine dağıtıldı. Kuyucak Kaymakamlığımızın çocuklarımıza ağaç sevgisi ve köyümüze ekonomik değeri olan zeytin ağaçları kazandırmak için bu töreni düzenledik. Çocuklarımız bizim için ağaçlarımız kadar önemli. Köy muhtarlığımız 4-5 yıl sonra diktiğimiz bu ağaçlardan gelir elde etmeye başlayacak."

"ÇOCUKLARA UYGULAMALI EĞİTİM"

Kuyucak Milli Eğitim Müdürü Mecit Altan Canbiter de "Çobanisa Köyü İlköğretim Okulundaki 14 ana sınıfı öğrencisi dahil olmak üzere toplam 75 öğrencimiz ve 4 öğretmenimizle köyümüzün tüzel arazisi olan 60 dönümlük arazide fidan dikimimizi gerçekleştirdik. Burada her öğrencimizin en az bir fidanı oldu. Şu an mevsim olarak ağaç dikmenin tam zamanı. Öğrencilerimize hem ağaç dikme yöntemlerini uygulamalı olarak öğrettik hem de ağaç sevgisi aşıladık" dedi. - AYDIN - (İHA)

Ekleme Tarihi
27.02.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Köyde Ağaç Dikme Bayramı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız