Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Rusya’da binlerce balıkçı, buzda balık avlamak için yarıştı

MOSKOVA (CİHAN)- Rusya’da 2 bin 500 civarında amatör balıkçı buzlarla kaplı gölde en fazla ve en hızlı balık tutmak için yarıştı. Canlı halk müziği, çocuklar için eğlence ve birçok kültürel etkinliğin birlikte düzenlendiği buzda balık avı festivaline katılanlar doyasıya eğlendi.
 
Başkent Moskova’ya birkaç saat mesafede bulunan Mozhayskoye Bölgesi’nde her yaştan balıkçılar buz delici aletleri, oltaları ve sırt çantaları ile donmuş göl üzerinde en iyi balık tutabilecekleri alanı seçti. Çadırlarını kuran ve buzu deldikten sonra kısmetlerini bekleyen balıkçıların hayalinde ise yarışma sonunda kazanacakları sürat teknesi ve diğer hediyeler vardı.

Balık avı milyonlarca Rus için aslında geleneksel bir yaşam biçimi. Amatör balıkçıların balık avı yapmasını yasaklayacak yeni bir düzenlemenin gündeme alınması endişesi ile geleneksel bir festival düzenlenmesi fikri ortaya çıkmış.

Rusya balıkçılık ajansı başkanı Aleksander Saveliev RT’ye yaptığı açıklamada, “Rusya’da 25 milyon amatör balıkçı var. Bu insanlar paralarını güzel bir zaman geçirmek için harcıyor. Balık avı insanları bir araya getiren, pozitif duygular kazandıran önemli bir faaliyet” dedi.
 
Guinness Rekorlar Kitabına girmek için başvuran organizasyon katılımcıları olumlu sonuç bekliyor.
 
Festivale katılan metal işçisi Aleksander kendinsin ve yarışanların hedefinin hız teknesini kazanmak olduğunu, ancak yine de eğlenmenin, tatil yapmanın ve güzel vakit geçirmenin her şeye değdiğini söyledi.
 
Jüride yer alan Igor Savinov, “Ben burada hakemim. Benim görevim tartmak ve kayıt altına almak. Biz belirlenen kurallara göre balıkları seçiyoruz” şeklinde konuştu.

Amatör buzda balık avı festivaline katılan bayan balıkçı Olga Smirnova’da, “Gerçekten çok eğlendim. Sadece elleriniz biraz üşüyor. Benim için zor olan bölüm buzun delinmesi idi… Sonrası heyecan verici.” ifadelerini kullandı. Bir başka balıkçı Dmitri Nokolayev de kedisinin mutlu şekilde yakalanan balıkları yediğini, ve kedisinin bu festivali çok sevdiğini söyledi.


 

Ekleme Tarihi
28.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: balık, buz, rusya, balıkçı
Link: Rusya’da binlerce balıkçı, buzda balık avlamak için yarıştı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız