Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
2011 yılını rekorlarla kapayan GÜBRETAŞ, yeni hedeflerini belirledi 

2011 yılını rekorlarla kapayan GÜBRETAŞ, yeni hedeflerini belirledi


60’ıncı yaşını kutlayan GÜBRETAŞ, 2011 yılı değerlendirmesini ve 2012 yılı hedeflerini içeren Yıllık Değerlendirme Toplantısı’nı Abant’ta gerçekleştirdi. Eğitim seminerlerinin de yapıldığı buluşmada, şirketin “2023 Vizyonu”yla ilgili kurum içi çalıştay toplantıları da yapıldı.
 
GÜBRETAŞ, 2011 yılında tarihinin en yüksek satış miktarı, pazar payı ve ciro rekorlarına ulaşarak tamamlamıştı.

Sektörün lider firması GÜBRETAŞ, Yıllık Değerlendirme Toplantısı’nı 23-26 Şubat tarihleri arasında orta ve üst düzey yöneticilerinin katılımıyla Abant’ta gerçekleştirdi. 2011 yılının değerlendirilmesinin yapıldığı toplantıda 2012 yılına ait yeni hedefler paylaşılırken, “GÜBRETAŞ 2023” hedef ve vizyonları da konuşuldu. Departman sunumlarının yanı sıra eğitim seminerlerinin de gerçekleştiği organizasyona, yöneticilerin eş ve çocuklarıyla birlikte yaklaşık 100 kişi katıldı.

Son yıllarda her açıdan yakaladığı istikrarla satış, pazar payı, ciro ve kârlılık rekorları kırmayı gelenek haline dönüştüren GÜBRETAŞ, 2011 yılını da yeni rekorlarla tamamladı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde açıkladığı 2011 resmi verilerine göre sektördeki azalmaya karşın şirket olarak artışını sürdürerek yüzde 31.22’ye yükselen pazar payıyla sektör liderliğini pekiştiren GÜBRETAŞ, 2011 yılını 1 milyon 542 bin tonluk satış hacmine ulaşarak tamamladı. Yaklaşık 2,3 milyar TL konsolide ciroya ulaşmayı bekleyen GÜBRETAŞ, böylece 60 yıllık şirket tarihinin en yüksek satış miktarı, pazar payı ve cirosuna erişirken resmi olarak da milyar dolarlık şirketler arasına girmiş oldu.

2012 yılında ise Türkiye’de 1 milyon 600 bin ton satış hedefleyen GÜBRETAŞ, yurtiçinde 1 milyar 440 milyon TL ciro, konsolide olarak da mevcut kurla 2,5 milyar TL ciroya ulaşmayı planlıyor.

GÜBRETAŞ Genel Müdürü Osman Balta, 60 yıllık şirket tarihinin özellikle son yıllarında her açıdan büyük bir başarı ivmesi yakaladıklarını belirterek, “Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketi olarak satış, ciro ve karlılık anlamında üst üste rekorlar kırdık ve büyümeyi sürdürdük. 2011’de gübre sektöründeki toplam tüketim yüzde 4 civarında daralırken, biz GÜBRETAŞ olarak yüzde 8 oranındaki büyümemizle pazar payı liderliğimizi de güçlendirdik” dedi.

GÜBRETAŞ’ın ana faaliyet konusu ve iştiraklerindeki başarılarının yanı sıra yurtiçi ve yurtdışı yatırımlarıyla da yükselişini sürdürdüğünü belirten Osman Balta, 2012 yılında tesis yatırımlarının hız kazanacağını belirtti. 2012 ve 2013 yıllarını kapsayan yaklaşık 100 milyon dolarlık Yarımca Tesisleri’nde yüzde 45 oranında kapasite artırımı yatırımı planladıklarını açıklayan Balta, İran’daki bağlı ortaklığı Razi Petrokimya’da da 150 milyon dolara mal olacak 1 milyon tonluk bir üre fabrikası yatırımı yapacaklarını söyledi.

GÜBRETAŞ’ın bugünlere ulaşmasında emeği geçen çiftçiler için 2012 yılında iki büyük hediye kampanyası organize edildiğini hatırlatan Genel Müdür Balta, “Şirketimiz aynı zamanda kuruluşundan bugüne, sosyal sorumluluk algısıyla hareket ederek ülkemiz için katma değerler üretmeye devam ediyor. Geçen yıl 1400 noktada 100 bini aşkın çiftçiye ulaştığımız bilinçli tarıma yönelik eğitim toplantılarını, bu yıl da Türkiye’nin dört bir yanında sürdürerek 10 binlerce çiftçiyi daha bilgilendireceğiz” dedi. Şirketin sosyal sorumluluk projelerinin 60. yılda artarak devam edeceğini söyleyen Osman Balta, “1954’te şirketimizin ilk fabrikasının kurulduğu İskenderun’da 32 derslikli modern bir ilköğretim okulu binası yaptırarak sonbaharda hizmete açacağız” dedi.

Bu yıl Abant’ta gerçekleşen Yıllık Değerlendirme Toplantısı’nın son derece verimli geçtiğini vurgulayan Osman Balta, “Bu seneki toplantımızda şirketimizin 2012’deki hedeflerinin yanı sıra Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılı olan 2023’te hangi noktada olması gerektiğiyle ilgili de vizyonu da müzakere etme fırsatımız oldu. 2005 sonrası geliştirdiğimiz ‘Yerel Liderlikten Global Oyunculuğa’ stratejisi doğrultusunda, önümüzdeki 10 yılda GÜBRETAŞ’ın uluslararası bir marka haline gelmesi yönünde hedefleri konuşmak, hepimiz için heyecan vericiydi. Bu hedefler için aynı gayretle çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

Ekleme Tarihi
28.02.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: gübretaş, 2023, vizyon
Link: 2011 yılını rekorlarla kapayan GÜBRETAŞ, yeni hedeflerini belirledi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız