Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Rize Tarım İl Müdürü Âdem Çekiç 

Çayın başkentinde 2 yılda 200 ton kaçak çay ele geçirildi

Türkiye’de çayın başkenti olarak bilinen Rize’de, son 2 yılda 200 tona yakın kaçak çay ele geçirildi.


Rize Tarım İl Müdürü Âdem Çekiç, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneğinde düzenlediği basın toplantısında, gazetecilere kurumlarında yapılan faaliyetler hakkında gazetecilere bilgiler verdi.

Tarım İl Müdürlüğü olarak bu yılsonuna kadar 2 bin 500 işletmede gıda denetimleri yapmayı planladıklarını söyleyen Çekiç, “İnsan sağlığını tehdit eden gıda maddeleriyle mücadelelerimiz sonuna kadar sürecektir. Geçen yıl yaptığımız denetimlerde gıda denetimlerine aykırı faaliyet gösteren işletmelere 1 milyon liraya yakın para cezası kestik. Denetim çalışmalarımızın bu yıl daha fazla üzerinde duracağız.” dedi.

Türkiye’de ‘çayın başkenti’ olarak bilinen Rize’de, son iki yıl içerisinde yakalanan kaçak çay miktarı ile ilgili de bilgi veren Çekiç, “İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle koordineli şekilde sürdürdüğümüz kaçakçılık mücadelelerinde son iki yılda 10’a yakın çay işletmesinde 200 tona yakın kaçak çay ele geçirdik. Dünyada kimyasal içermeyen tek çay Türk çayıdır. Çayın anavatanında yakalanan bu kaçak çaylar ciddi bir rakam. Nem, toz, kimyasal başta olmak üzere birçok sağlığı tehdit edici özelliklere sahip bu tip çayların önüne geçmek adına çalışmalarımıza hız vereceğiz. Türk çay sektörünün tamamını zedeleyen bu kaçak çayları vatandaşlarımızın tercih etmemesini rica ediyoruz.” diye konuştu.

Çekiç, bir gazetecinin, Van İl Jandarma Komutanlığı tarafından geçen yılın haziran ayında yapılan kaçak çay operasyonlarında ele geçirilen çaylarda domuz kanı olduğu iddiasını sorması üzerine, “Adana, Mersin, Hakkâri, Van ve Rize’yi kapsayan 52 ayrı operasyonda 1,5 milyon tona yakın kaçak çay ele geçirilmişti. Bu çaylarda domuz kanı olduğu yönünde iddialar ortaya atılmış ancak bakanlığımız laboratuvarlarında yapılan kontrollerde bu çaylarda domuz kanı bulgusuna rastlanılmamıştır. Bu iddialar doğrultusunda yazılan haberler sansasyonel içerikliydi.” şeklinde konuştu.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
28.02.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: kaçakçay, çay, rize, ÂdemÇekiç
Link: Çayın başkentinde 2 yılda 200 ton kaçak çay ele geçirildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız