Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Malatya'nın 2020 hedefi, 40 bin ton alabalık üretimi -Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aygül: -''İnşallah 2020 yılında Malatya'da yılda 40 bin ton alabalık üreteceğiz ve böylece Malatya yöresine hem istihdam açısından, hem de ekonomik girdi açısından çok büyük bir katkı sağlamış olacağız'' 

MALATYA (A.A) - Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, 2020 yılında Malatya'da 40 bin ton alabalık üretmeyi planladıklarını belirterek, ''Böylece Malatya yöresine hem istihdam açısından, hem de ekonomik girdi açısından çok büyük bir katkı sağlamış olacağız'' dedi.

     Aygül, Tarım İl Müdürlüğünde gerçekleştirilen Malatya Alabalık Üreticileri Birliği 3. Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, kentteki tarım, balıkçılık ve süt üretimi konularında bilgi verdi.

     Malatya'nın birçok sahada olduğu gibi, su ürünlerinde de oldukça önemli bir hızla büyüdüğünü ve geliştiğini dile getiren Aygül, 2011'de alabalık üretiminin yüzde 37 oranında arttığını, tesis bakımından da yüzde 100 büyüme sağlandığını söyledi.

     Bu yıl balıkçılığa 3 milyon 129 bin liralık destek sağlanacağını kaydeden Aygül, 2015 yılındaki hedeflerinin yılda 20 bin ton alabalık üretimi olduğunu, 2020'de de bu rakamı 40 bin tona çıkarmayı istediklerini açıkladı.

     Şu anda 10 bin 643 tonluk kapasiteye ulaştıklarını anlatan Aygül, üretilen alabalıkların işlenerek ihraç edilmesi halinde Malatya'ya katma değerinin çok daha fazla olacağına dikkati çekti.

     Kömürhan Köprüsü'nden daha sonraki bir mevkide balıkçılığa elverişli 20 bin ton kapasiteli yer tespit edildiğini kaydeden Aygül, ''Dolayısıyla Malatya'nın bundan sonraki hedefi 40 bin ton olacak. İnşallah 2020 yılında Malatya'da yılda 40 bin ton alabalık üreteceğiz ve böylece Malatya yöresine hem istihdam açısından, hem de ekonomik girdi açısından çok büyük bir katkı sağlamış olacağız'' diye konuştu.

     Aygül, bu alanda başarılı çalışmalar yapan üreticileri tebrik etti.

     Malatya Alabalık Üreticileri Birliği Başkanı Fatih Kabakaş da, birliklerinin yaklaşık 6 aydır aktif olarak hizmet vermeye başladığını söyledi. Türkiye'de kişi başına düşen balık tüketiminin Avrupa'ya kıyasla çok düşük olduğunu belirten Kabakaş, kültür balıkçılığında ürettikleri balıklarının tamamen doğal olduğunu ve sağlık açısından hiçbir zararının bulunmadığını ifade etti.

     Malatya'nın çok kaliteli su kaynakları bulunduğuna işaret eden Kabakaş, bu süreçte işletmelerin ve üreticilerin sorunları olduğunu ve ilgili kurumlardan destek beklediklerini vurguladı.

     Kabakaş, Avrupa'ya daha kaliteli ürün sunabilmeleri açısından işçilerin yaşam alanlarının, yol ve su problemlerinin çözülmesini beklediklerini söyledi.


Ekleme Tarihi
29.02.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: alabalik,tatlisu,malatya,gida,tarim
Link: Malatya'nın 2020 hedefi, 40 bin ton alabalık üretimi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız