Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
‘Pancar’ın Rüyası’ gerçek oldu 

‘Pancar’ın Rüyası’ gerçek oldu

ORDU (CİHAN)- Ünye Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan "Pancarın Rüyası" adlı proje vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Sadece Karadeniz Bölgesi'nde üretilip, yine Karadeniz bölgesinde tüketilen pancarın pastacılık sektörüne kazandırılıp tüketiminin tüm ülkeye yayılması amaçlanıyor.


    Pancarın Rüyası adlı projenin amacını Ünye Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi’ni ziyareti esnasında söyleyen İl Genel Meclis Üyesi Fahri Şahin ve Ünye Kaymakamı Mustafa Demir ile AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Çamyar da destekleyeceklerini söyledi. Şahin, “Kalori değeri yüksek olan pasta ürünlerinin yerine daha sağlıklı bir ürün olan pancarı kullanmak, pancarın pastacılık sektöründe kullanılmasıyla birlikte üreticilere ekonomik girdi sağlamak, çocukların ve yetişkinlerin seveceği yeni bir tat oluşturmak ve elde edilen ekonomik girdi vasıtasıyla ülke ekonomisinde katma değer oluşturmaktır.” dedi.

    GIDA TURİZMİNE ÖNCÜLÜK EDECEK

    Projenin hedeflerini de anlatan Şahin, pancarın farklı kullanım alanlarını oluşturmak, pancardan yeni lezzetler elde etmek, bölgemizde bol miktarda üretilen fakat ekonomik değeri az olan pancarı ekonomiye kazandırmak, pancar üretimi yapan üreticilere ekonomik girdi sağlamayı amaçladıklarını ifade etti. Şahin, "Bu rüya sayesinde, ekonomik değeri olmayan pancarın pastacılık sektörüne kazandırılması sağlanacaktır. Yöresel bir ürün olan pancar ulusal ve uluslararası bir ürün olma özelliğine kavuşacaktır. Pancarın kullanım alanları genişleyecek ve pancar aranan bir sebze olacaktır. Yeni tatlar ortaya çıkacaktır. Geleceğimiz olan çocuklara sebze yeme alışkanlığı kazandırılacaktır. Yöresel ürünler kullanıldığı için daha ekonomik pastalar yapılacaktır. İnsanlara kilo aldıracak malzemeler az ya da hiç kullanılmadığı için tüketicilere daha sağlıklı bir besin kaynağı sunulacaktır.” şeklinde konuştu. CİHAN

Ekleme Tarihi
01.03.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: ‘Pancar’ın Rüyası’ gerçek oldu,pasta,ünye,pancar
Link: ‘Pancar’ın Rüyası’ gerçek oldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız