Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 14 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Tarım Teşkilatına Süne Eğitimi 

TARIM TEŞKİLATINA SÜNE EĞİTİMİ

AYDIN (İHA) - Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Aydın genelinde yürütülen ‘Süne Mücadelesi’ çalışmalarında görevlendirilecek teknik ekiplere eğitim verildi.


Buğdayda önemli oranda verim ve kaliteye zarar veren süne mücadelesinde görevlendirilecek Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanların hizmet içi eğitimi İl Müdürlüğü İncir toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya İl ve İlçe Müdürlükleri’nde görevli teknik elemanlarında yer aldığı 108 teknik eleman katıldı.
 
Eğitimde teknik elemanlara süneyle mücadele konusunda bilgiler veren Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Fatih Küçüktaban, “İlimizde son yıllarda buğday ekilişlerinde artış yaşandı. Çiftçilerimizin pazarlama esnasında süne konusunda mağdur olmamaları için gerekli çalışmaların titizlikle yürütülmesi gerekiyor. Oluşturulacak ekiplerimiz bu konuda görevlerini layıkıyla yapmaları gerekiyor” dedi.

Bornova Zirai Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürlüğü Uzmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Ekrem Kaya da, zararlının tanımı, biyolojisi, buğdayda verim ve ekmeklik kalitesine yaptığı zararlar, yapılacak sürvey çalışmaları, mücadele yöntemleri ve mücadele konularında sunum yaparak katılımcıları bilgilendirdi. Ayrıca bu zararlıya karşı ilaçlı mücadelenin dışında doğal düşmanlarla yapılacak biyolojik mücadelenin önemine değinen Kaya, “Doğada mevcut faydalı böceklerin korunması gerekiyor. Zamansız ilaçlama yapılmamasını tavsiye edelim.
 
Zamansız ilaçlama doğada mevcut faydalı böcekleri yok edeceği gibi yapılacak masraflar da boşa gidiyor. Sünenin ovaya inişlerinin iyi takip edilmesi, kıymetlendirme sürveyine takiben buğdayın süt ve sarı olum döneminde zararlının nimf sürveyleri sonucu belirlenecek metrekaredeki popülasyonunun dikkate alınarak ilaçlamanın yapılıp yapılmayacağına karar verilmesi lazım” diye konuştu.

Ekleme Tarihi
01.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: aydın, tarım, süne, eğitim, mücadele
Link: Tarım Teşkilatına Süne Eğitimi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız