Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 11 Eylül 2025 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Samsun 

SAMSUN'DA KIŞLIK SEBZE ÜRETİCİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

SAMSUN (İHA) - Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, coğrafi konum ve meteorolojik değerler olarak kışlık sebze üretimine uygun şartlara sahip olan Samsun'da, 2011-2012 üretim sezonu itibarıyla kışlık sebze üretiminin yüzleri güldürdüğünü açıkladı.


Daha çok Bafra, Çarşamba ovalarında yetişmekte olan ve diğer ilçeler itibarıyla da yadsınamayacak bir kışlık sebze üretim miktarına sahip olan Samsun'da sezonu itibariyle; 28 bin 936 dekar alanda 102 bin 391 ton beyaz lahana, 22 bin 440 dekar alanda 78 bin 372 ton kırmızı lahana, 21 bin 410 dekar alanda 44 bin 657 ton kara yaprak lahana, 6 bin 793 dekar alanda 18 bin 979 ton pırasa, 9 bin 213 dekar alanda 9 bin 487 ton kıvırcık marul üretimi tahmin ediliyor.

Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bu sebzeleri ekiliş alanı ve üretim miktarı itibariyle; aysberg marul, göbekli marul, karnabahar, brokoli, ıspanak, kırmızı pancar, taze soğan, bayır turpu, kırmızı turp, havuç, kök kereviz, Brüksel lahanası, maydanoz, pazı, roka, tere üretimlerinin takip etmesi beklendiği belirtilirken, geniş alanlarda üretilen kışlık sebzelerde şubat ayı sonu itibariyle çiftçinin eline geçen fiyatın ise; beyaz lahana 50 ile 70 kuruş, kırmızı lahana 70 kuruş ile 1 lira, pırasa 50 kuruş ile 1 lira, karnabahar 70 kuruş ile 1 lira, brokoli 1,20 lira ile 1,50 lira, ıspanak 1,30 lira ile 1,40 lira, turp 75 kuruş, kırmızı pancar 70 kuruş civarında olduğu bildirildi.

Samsun'un kışlık sebze üretiminde Türkiye genelinde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, "2011-2012 üretim sezonunda oluşan fiyatlar üreticimize iyi gelir getirmiş ve ilimiz ekonomisine de önemli katkı sağlamıştır" dedi.

Ekleme Tarihi
01.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: sebze, samsun, üretici,
Link: Samsun'da Kışlık Sebze Üreticinin Yüzünü Güldürdü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız