Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 11 Eylül 2025 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

YÜZDE 50-65 ARASINDA HİBE SAĞLANIYOR

MALATYA (İHA) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından destekler için 5. başvuru başlarken, desteklerde yüzde 50-65 arasında hibe sağlandığı vurgulandı.


TKDK İl Koordinatörü Mehmet Dere, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Türkiye Cumhuriyeti adına Avrupa Birliği'nin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı olan IPA'nın Kırsal Kalkınma Bileşeni kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin 1 Mart 2012 tarihinde Beşinci Başvuru ilanına çıkmış bulunmaktadır. Yayınlanan ilan çerçevesinde proje başvuruları 15 Mart - 13 Nisan 2012 tarihleri arasında, içinde Malatya'nın da olduğu 20 ilde yapılacaktır.
 
IPARD programı fonları, Tarım sektöründe ve kırsal alanda faaliyet gösteren üreticilerimizin, özel sektörün ve potansiyel yatırımcıların Tarım ve Kırsal Kalkınma alanında desteklenmesi amacı ile uygulamaya konulacak ve AB hibe fonları kırsal kesimde yaşayan halkımıza, çiftçilere ve tarım sektöründe faaliyet gösteren firmalara projeler karşılığında ve sözleşmelerine uygun olarak kullandırılacaktır" dedi.

TKDK İl Koordinatörü Mehmet Dere, 7 başlık altında Malatya çiftçisini ve yatırımcısının destekleneceğini belirterek, desteklenecek alanlarda çiftçilere projelerde belirtilen uygun harcama tutarlarının yüzde 50 si ile yüzde 65 arasında hibe fırsatı sağlayacaklarını söyledi. Beşinci proje başvuru çağrı dönemi için toplam bütçenin yaklaşık 165 milyon avro olduğunu dile getiren Dere, IPARD programının Malatya'da yeni istihdam alanları yaratarak Malatya ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunacağının altını çizdi.
 
IPARD programı kapsamında Malatya'da destek verilecek alanlar ise şöyle: "Süt üreten tarımsal işletmelere yatırım, et üreten tarımsal işletmelere yatırım (kanatlı et ), süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması (kanatlı et ), meyve ve sebzenin işlenmesi ve pazarlanması, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, kültür balıkçılığının geliştirilmesi ." IPARD programı ve Malatya ilinde desteklenecek alanlar hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyen yatırımcılar TKDK resmi internet sitesi www.tkdk.gov.tr , 444 85 35 proje yardım masası hattı ve İl Koordinatörlüğünün Milli Egemenlik Cad. Numara 57 adresindeki hizmet binasında oluşturulmuş yardım masasına başvurabilecekleri kaydedildi. 

Ekleme Tarihi
02.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: tkdk, hibe, destek, para, tarım, hayvancılık, malatya
Link: Yüzde 50-65 Arasında Hibe Sağlanıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız