Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Ordu’da, 2012 fındık rekoltesi 191 bin ton olarak açıklandı

ORDU (CİHAN)- Karadeniz’in altını fındıkta karanfil sayımı sonuçlandı, rakamların yüksek seviyede olması üreticiyi sevindirdi. Dünya fındığının yüzde 70'ine sahip Türkiye’de fındığın en fazla yetiştirildiği il olan Ordu’da, 2012 fındık rekoltesi 191 bin ton olarak açıklandı.


        Fındık rekolte tespit komisyonu tarafından 10 günlük bir çalışmanın ardından belirlenen rakamın geçtiğimiz senenin üzerinde olması üreticiyi umutlandırdı. Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sağlam, bahçeler gezilerek yapılan çalışma sonrasında Ordu genelinde tahmini olarak yapılan karanfil sayımına göre 191.000 ton fındık rekoltesi olacağı tahmininde bulunulduğunu dile getirdi. Sağlam, "Yapılan çalışmalar tamamen ön tahmin niteliğinde olup kesin rekolte 2012 haziran ayı sonunda Temmuz ayı içerisinde çotanak sayımı ile belirlenecektir." dedi.

Daha öce fındıkta yaşanan don olayına da değinen Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sağlam, bu sene yoğun kar yağışının kış mevsiminde gerçekleşmesinden dolayı fındığa hasar vermediğini, ancak Mart ayından sonra yağacak karın soğukla birleşmesi halinde risk oluşturacağını belirtti. Musa Sağlam şöyle devam etti: "Fındık meteorolojik risklerden çok fazla etkilenebilen bir bitki. Bu bağlamda özellikle biz Nisan'ın ortalarına kadar fındıkla ilgili olumsuzlukların yaşanmaması adına büyük bir beklenti içerisindeyiz. 2011 yılında 179 bin ton olarak belirlenen rekolte, temmuz ayı çotanak sayımlarında 120 bin ton seviyelerine düşmüştü, İnşallah bu sene düşüş yaşamayız, bu konuda il ve ilçelerde üreticimizle birlikte hareket etmekteyiz."
CİHAN

Ekleme Tarihi
03.03.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Ordu 2012 fındık rekoltesi 191 bin ton olarak açıklandı
Link: Ordu’da, 2012 fındık rekoltesi 191 bin ton olarak açıklandı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız