Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Ruslar Türk kebabını sevdi, restoran zincirleri yolda

MOSKOVA (CİHAN)- Rusya’nın kuzey başkenti St. Petersburg’da yıllar önce gelen iki Türk girişimci, açtıkları Türk restoranlarını birer marka haline getirmeyi başardı. Artık Rus vatandaşlarının yemeği tarhana çorbasıyla başlıyor, Türk baklavasıyla sona eriyor. Lahmacun ve Alinazik ise Rusların en çok tercih ettiği yemek türü.

Yıllar önce ülkelerinden okumak ya da para kazanmak umuduyla yurtdışına açılan Türk girişimciler, bulundukları ülkelerde büyük işler yaparak, ülkemizin gururu olmaya devam ediyor. Rusya’nın St. Petersburg şehrinde de iki Türk restoranı kısa bir süre önce açılmalarına rağmen, Ruslar tarafından bilinen birer marka haline geldi.
 
 
 

RUSLARIN BU LEZZETLER İÇİN TÜRKİYE’YE GİTMELERİNE GEREK YOK

St. Petersburg’da açılan Türk restoranlarından “Galata Restoran” yöneticisi Kahraman Özay başarısının sırrını, Ruslara sunulan yemeklerin kalitesinin Türkiye’yle bire bir olmasına bağladı. Birçok Rus turistin tatil için Türkiye’ye gittiğini ve orada tattıkları yemeklerin lezzetini Rusya’da aradıklarını ifade eden Özay, “Bizde Ruslara bu lezzeti, Türkiye’den getirdiğimiz özel aşçılarla sunarak başarıyı elde ettik.” şeklinde konuştu.

Restoran işinde en önemli sorunun “kalifiye elaman ve iyi aşçı bulma” olduğunun altını çizen Özay, bu sorunu da ‘aşçıları Türkiye’den getirterek’ çözdüklerini belirtti. ‘Antepli ustalar tarafından “Antep Baklavası” ve bir çok hamur işi ürettiklerini ve bu ürünü Rus tüketicilere birinci elden ulaştırdıklarını’ söyleyen Özay, “Bu sayede şimdiye kadar ürünlerimizden hiçbir şikayet almadık” dedi. Özay gelecekteki hedeflerini ise “restoran zinciri oluşturmak” olarak açıkladı.

BİR YILLIK HEDEFİ BİR AYDA TUTTURDUK

St. Petersburg’daki diğer bir Türk restoranı Efes İstanbul Restoran yöneticisi İbrahim Taşören, St. Petersburg’da bir Türk restoranı açma fikrini “bu alanda gördüğü büyük boşluğu doldurmak” olarak açıkladı. ‘Restoranı ilk açtığında bir yıl içinde belli bir ciro rakamına ulaşmayı hedeflediğini’ söyleyen Taşören, “Ancak hedeflediğim ciroya bir ayda ulaşınca, en az 5-6 tanesi St. Petersburg’da olmak üzere Rusya’da restoran zinciri kurmak için şimdiden kolları sıvadım” şeklinde konuştu.

‘Rusların Türk yemeklerini lezzetli bulduğunu ve birbirlerine önerdiklerini’ belirten Taşören “bu sayede reklam yapmaksızın büyük bir müşteri potansiyeli yakaladık. Hedefimiz bu potansiyeli daha da artırmak” dedi. Rusların en çok sevdikleri yemek ise Lahmacun ve Alinazik.
CİHAN

Ekleme Tarihi
03.03.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Ruslar Türk kebabını sevdi, restoran zincirleri yolda
Link: Ruslar Türk kebabını sevdi, restoran zincirleri yolda




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız