Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Pamuk Toplama Makina Operatörleri Belgelerini Aldı 

Pamuk Toplama Makina Operatörleri Belgelerini Aldı


Nazilli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Nazilli Halk Eğitim Merkezi ile Nazilli ve çevresi çiftçiler derneğinin birlikte organize ettiği pamuk toplama makine operatörlüğü kursu Pamuk Araştırma Müdürlüğünde yapıldı. 14 gün süren eğitimlerin ardından 18 kursiyer operatör belgesi almaya hak kazandı.

Nazilli'de Pamuk ekimi yapan çiftçilerin makine ile toplama işlemini Söke ve Azerbaycan'dan gelen makine operatörlerine yaptırdıklarını ifade eden Nazilli ve Çevresi Çiftçiler Derneği Başkanı Mesut Yörükoğlu; "Dernek olarak, Pamuk tarımı için önemli olan makineli hasatın bir parçası olan operatör eksikliğinin giderilmeye çalışılmasından dolayı çok mutluyuz. Tarım müdürlüklerimiz ve derneğimiz girişimi ile düzenlenen ve 14 gün süren kursumuza 18 kişi katılarak belge almaya hak kazandı. Nazilli'de pamuk eken çiftçilerimiz bundan önce bu konudaki ihtiyacını Söke'den veya Azerbaycan'dan gelen makine operatörleriyle sağlamaktaydı. Bu nedenle de edilen masraflarda Nazilli dışına çıkıyordu. Bu kursu bitiren 18 şoför arkadaşımıza hasat döneminde yeni bir gelir olacağı gibi bu iş için harcanan paralarda bölgemizde kalacak" dedi.

"MAKİNELİ HASATA YÖNELEN ÇİFTÇİLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR KURS"

Kursa katılan dernek Başkan yardımcısı Hilmi Yeloğlu da böyle bir kursa katkı da bulundukları için mutlu olduklarını ifade ederek; "14 gün boyunca kursa katılarak belge alan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bölgemizde yapılan pamuk tarımının daha ekonomik ve fazla olabilmesi için bu ziraattaki maliyetin en aza çekilmesi gerekir. Pamuktaki en önemli maliyet insan eliyle yapılan çapalama ve pamuk toplama işidir. Günümüzde hızla azalan pamuk toplama işçisi toplama maliyetinin artmasına neden olmaktadır. Azalan işçi sayısı ve Yükselen maliyet pamukçuyu makineli hasata götürmüştür. Bu yüzden açılan bu kursların önemi çok büyüktür" dedi. - AYDIN -(İHA)

Ekleme Tarihi
05.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Pamuk, Toplama, Makina, Operatörleri, Belgelerini, Aldı
Link: Pamuk Toplama Makina Operatörleri Belgelerini Aldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız