Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Simav 

SİMAV ZİRAATTEN TOPRAK ANALİZİ UYARISI

KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın verimli toprakları ile ünlü meyve, sebze ve tahıl ambarı konumundaki ilçesi Simav'ın Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, bilinçli bir tarım için toprak analizi yaptırmanın şart olduğunu bildirdi.


Toprak analizleri ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Bütüner, "Bölgemizde ilkbahar dönemi ekim ve dikim çalışmaları havaların düzelmesiyle yakında başlayacak. Çiftçi kardeşlerime ekim ve dikimden önce vakit kaybetmeden toprak analizlerini yaptırmalarının şart olduğunu bir kez daha hatırlatıyorum" dedi.

Toprak analizi yaptırmanın, bitkinin isteği olan gübre cinsini ve miktarını bilmek, gübreyi en uygun zamanda ve en uygun şekilde toprağa vermek olduğunu hatırlatan Başkan Bütüner, "Bu da üretici açısından maliyeti düşüren en önemli faktörlerin başında geliyor.

Toprağa ekilecek bitki, gübre miktarı ve cinsi, hatta gübreleme şekli bile analizler sonucunda ortaya çıkmaktadır. Toprak analizi sayesinde çiftçimiz toprağa hangi gübreyi ve ne kadar atacağını bilmektedir. Gereğinden fazla atılan gübre hem toprağa hem de çiftçimizin cebine zarar verdiği gibi, eksik atılan gübre de bitkinin yeterli beslenmesi ve büyümesini engelleyeceği için birim alandan daha düşük ürün elde edilmesine yol açar. Bu yüzden bilinçli bir tarım için toprak analizinin mutlaka yapılması gerekmektedir" dedi.

Ekleme Tarihi
06.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Simav, Ziraatten, Toprak, Analizi, Uyarısı, kütahya
Link: Simav Ziraatten Toprak Analizi Uyarısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız