Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Bıçaklar artık garsona zimmetli IcerikbannerUrl

Bıçaklar artık garsona zimmetli

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda "open gate" uygulamasına geçilirken, güvenlik zafiyetine sebep olmasından endişe edilen pasaport arkasındaki restoranlardaki bıçak ve satırların personele zimmetlenmesi kararlaştırıldı.


Türkiye'nin dünyaya açılan en büyük kapısı Atatürk Havalimanı'nda open gate uygulamasına bu ayın ortalarında geçilecek. Dış Hatlar Gidiş Terminali'nde hazırlıklar tüm hızıyla sürerken, Mülki İdare Amirliği'nin başkanlığında gerçekleştirilen güvenlik komisyonu toplantılarında hararetli tartışmalar yaşandı.

Toplantılarda open gate uygulamasının başlaması ile birlikte arındırılmış salonda bulunan ve uçuş güvenliğini tehlikeye düşüren döner bıçakları, satırlar ve bıçakların durumu uzun süre konuşulduktan sonra personele zimmetlenmesi kararı alındı. Pasaport arkasındaki restoranlarda kullanılan bıçak, satır ve çatal gibi kesici ve delici aletlerin oluşturacağı güvenlik zafiyetinin ortadan kaldırılması için çeşitli öneriler ortaya atıldı. Bir öneri içeride kullanılan kesici ve delici aletlerin envanterinin çıkarılması ve barkotlanarak dışarı çıkarılmak istendiğinde tıpkı mağazalardaki ürünler gibi sinyal vermesi olurken; bir diğer öneri ise envanteri çıkarılan kesici, delici aletlerin bunu kullanan restoran personeline zimmetlenmesi oldu.

Bu iki önerinin de yetkililerce incelemeleri sonucu kesici, delici aletlerin personele zimmetlenmesi kararlaştırıldı. Havalimanı yetkilileri, kesici ve delici aletlerin yolcunun eline geçmemesi için uygulamaya koyduğu yeni sistemle bu aletleri özel dolaplarda kilitli biçimde muhafaza edip, dolapların anahtarını da sadece döner bıçağı, pala ve kesici aletleri zimmetlendiği personele verme kararı aldı.(İHA)

Ekleme Tarihi
06.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Bıçaklar artık garsona zimmetli, döner, bıçak, havalimanı
Link: Bıçaklar artık garsona zimmetli




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız