Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Beyaz Kiraz Üreticileri, Birlik Olarak Sorunlarını Çözecek 

Beyaz Kiraz Üreticileri, Birlik Olarak Sorunlarını Çözecek

Konya Ereğli'nin tarımdaki en önemli simgesi durumundaki beyaz kirazın son yıllarda özellikle pazar bulma konusunda ve diğer konularda yaşadığı sorunlar ele alındı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan Özgüven, "Eğer beyaz kirazın daha fazla para etmesini, daha geniş pazar imkanlarına kavuşmasını istiyorlar ise bunun gerçekleşmesinin tek yolu birlik olabilmekten geçiyor." dedi.


Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nce Kiraz üreticileriyle yapılan toplantıda sorunlara çözüm önerileri sunuldu. Toplantıya İlçe Müdürü Özkan Özgüven ve İlçe Müdürlüğü Ziraat mühendislerinin yanı sıra Büyükdede, Gaybi, Yıldızlı,Sarıca, Belceağaç,Yazlık, Gökçeyazı,Orhaniye köylerinden kiraz üreticileri ve bazı köy muhtarları katıldı. Ereğli'de daha önce kurulan Kiraz Üreticileri Birliği'nin çeşitli sebeplerden dolayı işlevsizleşerek fesh olduğunu belirten İlçe Müdürü Özkan Özgüven, "O zaman ki konjonktür ile günümüz konjonktürü büyük farklılık göstermekte. Beyaz kiraz üretimi yapan çiftçilerimize seslenmek istiyorum. Eğer beyaz kirazın daha fazla para etmesini, daha geniş pazar imkanlarına kavuşmasını istiyorlar ise bunun gerçekleşmesinin tek yolu birlik olabilmekten geçiyor. Üreticilerimiz bir araya gelerek Kiraz Üreticileri Birliğini kurdukları takdirde başta Konya Milletvekilimiz Cem Zorlu ve Kaymakam Hasan Bağcı olmak üzere bütün ilgili kurumlar Birliğin işlevsel bir yapı kazanması için gerekli desteği vermeye hazır. Birlik olunduğu takdirde doğru projelerle ilgili kurum ve ajanslara başvurularak hibe desteklemelerinden yüzde 80 oranında bir pay alınabilecek. MEVKA ajansının ve İPARD hibe programının bu sektöre hibe etmeyi planladığı 1 milyon euroluk pastadan pay alabilmeliyiz." dedi. Kurulacak birlikte aktif olan insanların görev alması gerektiğini sözlerine ekledi.

Beyaz kiraz üreticilerinin sorunları dile getirdiği toplantıda yeni birliğin kurulmasının özellikle daha geniş pazar bulunması ve değerinde fiyatlandırılması noktasında büyük önem arz ettiği fikrinde birleşilerek, yakın bir tarihte daha kapsamlı bir toplantı ile bu konuda önemli adımlar atılması planlandı. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
07.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Beyaz Kiraz Üreticileri, Birlik Olarak Sorunlarını Çözecek
Link: Beyaz Kiraz Üreticileri, Birlik Olarak Sorunlarını Çözecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız