Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa: -''Bu yıl zeytinde tane, su kaybı ve buruşma sonucu, zeytinin ince ve orta kalibrede oluşmasıyla üreticiler mağduriyet yaşadı''

İZNİK (A.A) - Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik) Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, ''Bu yıl zeytinde tane, su kaybı ve buruşma sonucu, zeytinin ince ve orta kalibrede oluşmasıyla üreticiler mağduriyet yaşadı'' dedi.
 
     İznik Zeytin Kooperatifini ziyaret eden Asa, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Marmarabirlik olarak ortaklarına en iyi hizmeti sunmak ve sıkıntılarını çözmek amacıyla çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini söyledi.
 
     Çalışmalar hakkında bilgi veren Asa, ''Aldığımız zeytinlerin ödemelerini Mayıs ayı sonunda ödemeyi planlamıştık. Fakat çiftçimizin içinde bulunduğu durum göz önüne alınarak 28 Şubat tarihi itibarıyla hiçbir ortağımıza bir kuruş borcumuz kalmadı. Bu ödemeleri de hiçbir borç altında kalmadan yaptık'' dedi.
 
     Çiftçinin bu sezon zorda olduğunu dile getiren Asa, 8 yıl aradan sonra ortaklarına destek olmak adına gübre ve ilaç desteği verme kararı aldıklarını belirtti.
 
     Marmarabirlik olarak üreticilerin mağduriyetini gidermek adına yağlık zeytin fiyatına 35 kuruş ilave ettiklerini ve 16 bin 815 kilo yağlık zeytin aldıklarını ve bir nebze de olsa ortaklarının mağduriyetini giderdiklerini anlatan Asa, şöyle konuştu:
     ''Marmarabirlik olarak üreticilerimizin haklarını korumak ve iyileştirmek amacıyla Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a ve Bursa Valiliği Tarım Komisyonu'na bir rapor sunduk. Bu dosyada bölgede yaşanan sıkıntılar sebebiyle bölgenin afet kapsamına alınması ve sofralık zeytine kilo başına destek verilmesini talep ettik. Sonuç olarak üzerimize düşen görevi yaptık. Bursa milletvekillerimiz Bülent Arınç ve İlhan Demiröz ile yaptığımız görüşmelerde de olumlu sonuçlar aldık.''
 
     Ortaklarının menfaatini düşündüklerine ve tüm ortaklarını sigorta konusunda yönlendirmeye çalıştıklarına değinen Asa, ''Afet Allah'tan gelen bir doğa olayı, bunun önüne geçilmesi söz konusu değil. Zeytin üreticimiz, mutlaka sigorta yaptırmalı. Sigorta konusunda biz de üreticilerimize yardımcı oluyoruz. Yaptırdıkları sigorta ücreti bir sonraki dönemde verdikleri zeytinin ücretlerinden kesiliyor. Ayrıca hiçbir bankanın uygulamadığı kredi ücretlendirmesi yaparak üreticimizi zor duruma sokmuyoruz'' diye konuştu.

Ekleme Tarihi
07.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Bu yıl zeytinde tane, su kaybı ve buruşma sonucu üreticiler mağduriyet yaşadı, Marmarabirlik Bşk. Hidamet ASA
Link: Bu yıl zeytinde tane, su kaybı ve buruşma sonucu üreticiler mağduriyet yaşadı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız